loading
close
SON DAKİKALAR

Bozan'dan Bakan Kurum'a tepki

Bozan'dan Bakan Kurum'a tepki
Tarih: 12.10.2024 - 12:56
Kategori: Yerel

Kahramanmaraş Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un başkanlığında düzenlenen Kahramanmaraş İl Koordinasyon Toplantısı'nda, depremin ardından yaşanan sorunlarını dile getirmek isterken Bakan Kurum'un tepkisi ile karşılaştığını belirtti. ...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası il genelinde yürütülen çalışmalarla ilgili istişare için şehrin mülki ve idari amirlerinin yanı sıra ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu, Kahramanmaraş İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan da toplantıda yer aldı. İlhami Bozan, ilçenin depremden sonra yaşadığı sorunları anlatmak isterken Murat Kurum'un tepkisiyle karşılaştığını ve kendisinin salondan çıkarılmak istendiğini anlattı.

Kahramanmaraş İl Koordinasyon Toplantısı'nda yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan yapan Nurhak Belediye Başkanı Bozan, ilçenin sorunlarını aktarmak için toplantıya katıldığını, ancak Bakan Kurum'un toplantıda Nurhak'ın sorunlarını dinlemediğini söyledi.

İlhami Bozan, şunları anlattı: "İl Koordinasyon Toplantısı için Valilik tarafından arandık. Bütün belediye başkanları, il müdürleri, daire amirleri hepsi de davet edilmişlerdi. Biz de Nurhak'ımızın sorunlarını iletmek üzere uzun süredir Bakan Bey'le görüşmek ve ayrıntılı bir şekilde durumları izah etmek istiyorduk. Biz katıldık. Nurhak ilçesiyle ilgili sorunları konuşmaya başladığımız sırada ise biraz daha üslubunu sertleştirerek tehditvari cümleler kurmaya başladı. 'Herkes burada ne konuşuluyorsa dışarıda da aynısını konuşacak, herkes tek bir ağızdan konuşacak, hiç kimse siyaset yapmayacak.' Ben ise o esnada bunları niçin söylenildiğini sorduğumda kendisi hemen direkt 'Üstünüze alınmanıza gerek yok, bunları ben herkes için söylüyorum' tarzı cümle kurdu. Ben ise bu durumun hoş olmadığını ifade ettim. Sonra kendisi tartışmayı büyüterek ve sertleştirerek devam etti. Ben daha sonra Sayın Bakan'ın üslubunun hoş olmadığını ifade edince 'Siz bana üslubu öğretemezsiniz' tarzında sesini de yükselterek beni dışarıya almaya çalıştı ve o esnada da ben çıkmayacağımı ifade ettim. Çünkü biz oraya Nurhak'ın sorunlarını konuşmaya gitmiştik."

İlhami Bozan, ayrıca şunları kaydetti: " Çevre Şehircilik Bakanlığına şunu sormak istiyorum; toplantıya çağırdığınız ilçe belediye başkanıyla sorunu konuşmayıp kiminle konuşacaksınız? Bize karşı bu tavrınızın amacı nedir? Çünkü daha öncesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde yapılan toplantıda da yine muhalefete ayar vermeye çalışan, yine onları fırçalamaya çalışan bir üslupla hareket ettiniz. Sürekli bunu ne kadar devam ettireceksiniz? Amacınız deprem bölgelerine bir katkı sunmak mı, yoksa deprem bölgelerinde gelip bir tartışma, bir kavga çıkartıp geri dönüp gidip sonra da ekranlarda 'bak ne kadar çok gittik' demek mi? Bizim yine taleplerimiz şu yöndedir; deprem bölgelerinin talepleridir aslında bunların hepsi. Nurhak özelindeyse yine harfiyat kamyonudur, iş makinasıdır, arazözdür, süpürme aracıdır. Belediye binasının yapımıdır, rezerv alanlarıyla ilgili görüşmelerdir ve özellikle şu anda yapımı devam eden TOKİ inşaatları var, bunların yüzde 10'unun teslim edileceği söyleniliyor bunları daha da artırmamız gerekiyor, konuşmamız gerekiyor ve yereldeki birlikteliği en üst seviyeye çıkartmamız gerekiyor"

Ali Öztunç TBMM Genel Kurulu'nda tepki gösterdi

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM Genel Kurulunda; Murat Kurum'un katıldığı toplantıda yaşananları şöyle anlatmıştı: "Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kahramanmaraş'ta belediye başkanlarıyla toplantı yapıyor ve belediye başkanlarına diyor ki 'Burada siyaset konuşmayacağız, deprem bölgesi burası.' Ama ne ilginçtir ki ne hikmettir ki 'Siyaset konuşulmayacak' dediği yerde AK Parti İl Başkanı AK Parti milletvekilleri var, yani muhalefet milletvekilleri yok. AK Parti İl Başkanı'nı çağırıyor 'Siyaset konuşmayacağız' diyor. Bunu soran Belediye Başkanı İlhami Bozan'a da 'Çık dışarı' diyor, kovmaya kalkıyor. Atanmış bir Bakan Murat Kurum, seçilmiş bir Belediye Başkanı'nı kovamaz. Yani son seçimde İstanbul'da aday oldu, seçilemedi diye belediye başkanlarından nefret etmeye mi başladı? Herkes haddini bilecek seçilmiş bir belediye başkanını kovmak bir bakanın haddi değildir." 

Kaynak : istanbulgerceği.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları