Çavuşoğlu: Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer
![Çavuşoğlu: Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer Çavuşoğlu: Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer](https://www.istanbulgercegi.com/uploaded/bilgilendirme/2018/buyuk/cavusoglu-turkiye-suriyeye-girecegim-derse-girer-1545723141.jpg)
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Türkiye Suriye'ye gireceğim derse girer'' ifadesini kullandı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin açıklamada bulunurken, "Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer. Çekilme sürecini ABD ile birlikte koordine edeceğiz.
ABD'nin çekilmesi sonrası Suriye'deki boşluğun terör örgütleri tarafından doldurulmaması için çalışıyoruz.
Bu çekilmenin PYD'nin mevcut gündemine hizmet etmemesi gerektiğini de muhataplarımıza ilettik. Münbiç'te gecikme olduğunu ABD de kabul ediyor.
Türkiye Fırat'ın doğusuna girmek için fazla beklemeycek. Dünya, TSK'nın Fırat'ın doğusuna girmesini kabul ediyor." dedi.
Yemen krizi için İİT temas grubuna 10 Ocak'ta İstanbul'da toplantı düzenlenmesi çağrısında bulunduklarını açıkladı.
Çavuşoğlu, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında ise, "Kaşıkçı cinayeti adli bir vaka, suçtur ama Suudi Arabistan ile ikili bir sorun olarak görmüyoruz." dedi.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları