Avrupa'dan çöp ithalatıyla gündeme gelen Türkiye'de ormanlarda yapılan katık atık tesislerinin sayısı hızla artıyor. Resmi verilere göre 2012-2019 arasında ormanlarda 129 tesisin yapımına izin çıktı.
Jeoloji Mühendisleri Odası Burdur Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı yüksek jeoloji mühendisi Servet Cevni, kuruyan ve çekilen göl sularına tedbir alınmazsa 'Göller Bölgesi' olarak bilinen Burdur ve çevresinin 'çöller bölgesi' diye anılacağını belirtti.
Türkiye'nin en önemli göllerinden biri olan ve son yıllarda büyük su kaybı yaşanan Burdur Gölü'nde iskelenin bulunduğu alandaki su tamamen çekildi. Kuraklık nedeniyle iskelenin tamamen ortaya çıkması, Burdurluları üzdü. 6 yıl önce gerçekleştirilen ''Göle Yas'' etkinliğinde ise göle bir TIR pet şişe su dökülmüştü.
Bir yılda 1000’den fazla yeni maden ruhsatı verilerek madenciliğin çevreye verdiği zarara daha da çok imkan tanındı. Yeni çıkarılan yasalarla Türkiye Avrupa’nın çöplüğü haline döndü.
Sit alanı ilan edilen Gökpınar Gölü'nün imara açılmasına karşı sosyal medyada imza kampanyası başlatıldı.
Ormanlık alanda maden ocağı için başvuran şirket Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED olumlu raporu aldı. Proje kapsamında 1.500 ağaç kesilecek.
Ayvalık’ta faaliyet gösteren Doğuş Prina Fabrikası’nın atık havuzu yıkıldı. Tonlarca atık çevreye yayıldı. Kara su Nikita Deresi’ne aktı, Sarımsaklı Plajı’ndan denize ve İzmir-Çanakkale Karayolu’na kadar ulaştı.
Kırklareli’nde doğa harikası Istranca ormanlarının da bulunduğu Kapaklı köyünde kapasite artışı isteyen taşocağı için 144 bin 871 ağaç kesileceği ortaya çıktı.
Rize'nin 2010 yılında SİT alanı ilan edilen İkizdere Vadisi'nde LİMAK Holding tarafından yapılmak istenilen HES'e bölge halkı izin vermemişti. Bölgedeki faaliyetteki 2 taş ocağıyla mücadele edilirken, şimdi de bir başka şirket HES yapmak için ÇED olumlu raporu aldı.
Çin Sanayi ve Ticaret Bankası Kenya’daki kömürlü termik santral projesinden çekilmeye karar verdi. Bu gelişmenin ardından #AdanayaTemizHava kampanyası altında bir araya gelen kuruluşlar bankanın Adana’daki termik santrala desteğini sonlandırmasını bir kez daha talep etti.
Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasındaki Maksut Ziyaret Dağ’ında başlatılacak altın arama çalışmaları için ağaçlar kesildi.
Rize İkizdere’de yer alan Şimşirli, Cevizli ve Gürdere köyleri arasında yer alan İşkencedere Vadisi'ne taş ocağı yapılmasının önü açıldı. Bölgede büyük tahribat yaratacak inşaat için Bakanlığın ruhsat vermesi büyük tepki çekiyor.
Bilecik’te maden ocağının kapasite artırımı ve kurulması planlanan cevher zenginleştirme ile atık tesisi için, 36 bin ağaç ve günde 500 ton su, Meclis kararıyla gözden çıkarıldı. Ret oyu veren il meclis üyeleri, kabul eden üyelere tepki gösterdi.
Havanın serin olmasına rağmen pek çok vatandaş tarafından ziyaret edilen Belgrad Ormanı'ndan geçen hafta tonlarca çöp çıktı.
Bartın’da Hema Termik Santrali için hazırlanan imar planlarını Zonguldak İdare Mahkemesi iptal etti. Mahkeme kararında, değişikliklerin planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine, imar mevzuatına ve kamu yararına uygun olmadığını belirtildi.
Temiz Hava Hakkı Platformu’nun hazırladığı rapora göre, Eskişehir Alpu Kömürlü Termik Santralı yapıldığında 24 şehirde 11 milyondan fazla insan sağlığı bozulacak. 575 futbol sahası büyüklüğünde tarım alanı tarım amacı dışında kullanılarak yok olacak.
Samsun’un İlkadım ilçesinde çalılık alanda başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere 4 ayrı noktadan müdahale ediliyor.
Haydarpaşa Dayanışması Söğütlüçeşme Koordinasyonu; 2005 yılından beri sürdürdüğünüz Haydarpaşa Garı ve geri sahasına el koyma nafile çabanızdan ve sevdanızdan vazgeçin ve İstanbul Kadıköy’ün asli garını derhal hizmete sokun. Haydarpaşa Gardır, Gar Kalacak, Söğütlüçeşme de İstasyon!
Ormanları, dereleri yağmalayan iktidar şimdi de kıyı ve denizlere göz dikti. Bakanlığın Kıyı Kanunu Yönetmenliği’nde yaptığı değişik kıyıların ve denizlerin yağmalanmasının önünü açacak.
Madencilik faaliyetlerine ilişkin ikinci raporunu hazırlayan TEMA, Muğla’nın yüzde 59’unun, ormanlık alanların ise yüzde 65’inin madenlere ruhsatlı olduğunu açıkladı. TEMA, Muğla’nın bin 449 maden ruhsatına bölündüğünü belirtti.
Hatay'da yaşanan yangın sonrası Belediye başkanları, spor kulüpleri, vatandaşlar, şirketler, STK'lar ve bireyler Hatay'a fide bağış kampanyası için seferber oldular.