loading
close
SON DAKİKALAR

CHP, Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün istifasını istedi

CHP, Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün istifasını istedi
Tarih: 28.09.2024 - 22:11
Kategori: Siyaset

CHP'den yapılan açıklamada; "Özgür Özel’in talimatıyla geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan olaya ilişkin olarak Edirne Milletvekilimiz Ediz Ün, Grup Başkanvekillerimiz ile bugün bir araya geldi."

Cumhuriyet Halk Partisinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada;

"Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’in talimatıyla geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan olaya ilişkin olarak Edirne Milletvekilimiz Ediz Ün, Grup Başkanvekillerimiz ile bugün bir araya gelmiştir.

Yapılan görüşmede Sn. Ün, adli süreç tamamlanana kadar partimizden istifa etmeyi talep etmiş, bu talebi uygun görülmüştür. Hukuki sürecin sonucuna göre Sn. Ün'ün partimize geri dönüp dönmeyeceğine karar verilecektir."

Ne olmuştu?

CHP'li Ediz Ün adına kayıtlı çakarlı araçta, çok sayıda kaçak elektronik sigara aparatı bulundu.

CHP'li Ediz Ün'ün aracıyla kaçakçılık skandalı: Aynı gün beraber giriş yapmışlar

Aracından 6455 parça kaçak elektronik sigara ve malzemesi yakalanan ve yaptığı açıklamada kendisinin durumdan haberdar olmadığını söyleyen CHP Milletvekili Ediz Ün'ün söz konusu araç ile aynı gün Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye yanında yakalanan şüpheliyle giriş yaptığı ortaya çıktı.

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün çakarlı makam aracında 6 bin 455 parça kaçak elektronik sigara ve malzemesi yakalanmasına dair yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Kaçakçılık olayına karşı kendisini "Atatürk ilkeleri ile çalışıyorum" diye savunmaya kalkan CHP'li Ediz Ün'ün aracının sınırdan düzenli olarak giriş çıkış yaptığı ortaya çıktı.

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün adına kayıtlı lüks cipte polisler tarafından yapılan aramada çok sayıda elektronik sigara aparatı ele geçirildiği bildirildi.

Edirne'de polisin "Dur" ihtarına uymayan çakarlı lüks araç, kısa sürede yakalandı. Araçtaki iki kişinin birçok suç kaydı olduğu belirlenirken, otomobilin Ün'e ait olduğu tespit edildi. Aracın bagajından yola çok sayıda elektronik sigara ve atomizer ateşleyici çıktı. Otomobilden çıkanlar savcılığın talimatıyla video ile kayıt altına alınırken, 2 şüpheli serbest bırakıldı.

Edirne'de uygulama noktasından kaçan çakarlı lüks otomobil, kısa süren kovalamacanın ardından durduruldu. Otomobilin Ün'e ait olduğu tespit edilirken, araçtaki 2 kişinin çok sayıda suç kaydı olduğu tespit edildi. Aracın bagajında çok sayıda elektronik sigara ve atomizer ateşleyiciler bulundu.

Müracaat savcısı şahısların bulunanları "Rızaen teslim edip etmeyeceğini" sorulması, teslim etmeyi kabul ederlerse arama yapılmaksızın video çekimi yapıp suç unsurlarına el konulması talimatı verdi. Bunun üzerine F.A. bagajdakileri teslim etmeyi kabul etti.

Polis ekiplerinin bagajdaki elektronik sigara ve optimizer ateşleyicileri kayıt altına aldığı ve her iki şahsı serbest bıraktığı öğrenildi.

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları