loading
close
SON DAKİKALAR

CHP kurultayında neler yaşadım

CHP kurultayında neler yaşadım
Tarih: 02.02.2016 - 16:46
Kategori: Medya

Yaşar Seyman yazdı: CHP kurultayında neler yaşadım...

Yaşar Seyman yazdı: CHP kurultayında neler yaşadım...

İhsan Hindistan, Vakfıkebir’den göçen bir ailenin oğlu olarak 1946’da Trabzon’da doğar. Babasına soyadının öyküsünü sorduğunda aldığı yanıt kısa ve özdür; ‘dedelerim denizciymiş oradan vermişler herhal’ der. Denizci ve halk partili ailenin oğlu 1969 yılında CHP Trabzon örgütüne kurucu üye olur.

Yıl 1999 ülkenin koca çınarı CHP tarihinin en büyük yenilgisini alıp seçimlerde baraj altında kalır. Genel başkanın istifasıyla gidilen olağanüstü kurultayda yeni bir yönetim göreve gelir. Olağanüstü kurultayların sancıları sızıları başka bir yazı konusu olsun. Yeni yönetimin dört genel başkan yardımcısından biri olarak dönemin genel başkanı Altan Öymen’le doğduğu Trabzon’a gidiyoruz.

İl örgütü bizi olabildiğince coşkulu karşılamaya çalışıyor. Ne de olsa genel başkanın bir yanı Trabzonlu. Mesleğinin önceliğini unutmayan genel başkanla önce Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne sonra da il binasına gidiyoruz. Havaalanında kendini il sekreteri olarak tanıtan İhsan Bey, yüzünde eksik olmayan tebessüm ile yanımızdan ayrılmıyor.

Bir Trabzon pidesi molasında partinin baraj altında nasıl kaldığına akıl sır erdiremediğini ve günlerce üzüntüden konuşmadığını hatta sokağa çıkmadığını anlatıyor. ‘Ben dokuz yıldır il sekreteriyim. Hiçbir yere aday olmadım. Kendi yerime bile kurultaya diğer partilileri delege olarak yazıp gönderdik: Partimiz büyüsün iktidar olsun’ diyor.

Yıllar sonra 35. Olağan Kurultayımız 16- 17 Ocak 2016 tarihlerinde Ankara – Arena’da yapılıyor. Yüzlerce partili yüzle selamlaşarak içeri girip CHP Parti Meclisi üyeleri için ayrılan sandalyeye oturuyorum. Bakıyorum yüzünde her zamanki tebessüm ile İhsan Hindistan geliyor. Selamlaşıyoruz. Bin yıllık dost gibi söyleşiyoruz. Partinin tabanındaki bu güzel insanların partiyi bugünlere taşıdığını çocukluğumdan beri biliyorum. Onaltı yıl sonra yüzünü gördüğüm İhsan Bey, tanıştığımız günden bu yana her bayram her yılbaşı beni arıyor, hal hatır sorup kapatıyor. Binde bir, bir partilinin işi olunca, ‘bir ricam var, olursa olur, olmazsa canınız sağolsun’ diyerek telefonu kapatıyor.

Vefanın semt adı olduğu, dostlukların üzerinde sörf yapıldığı günümüzde İhsan Hindistan’ın verilen kaliteli emeği takdir etmesi, bağlılığı, arayıp sorması tabanda bir partilinin örgütsel dersi oluyor.

Konuşurken bakıyorum, kızının düğününe giden baba gibi giyinmiş. Takım elbiseyle kravat ve mendil şıklığına takılıyorum. Yeşil kravatla gelmişsin iktidar muradı yakın görünüyor. Gülüyor. ‘İnşallah’, boynumdaki fulara bakıp oradaki yeşil gülden ‘parti büyüklerimizi takip ediyoruz’ demeyi atlamıyor.

Arena tıklım tıklım…

Genel başkanın salona girişi ile bir hareketlenme oluyor.

Onlarca yıldır geldiğim kurultaylar gözlerimin önünden geçiyor. Gençlik kolları dönemimiz ve CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in kurultay salonuna girişi, konuşması, partililerin coşkulu alkışlarını arar gibiyim.

Sonra kurultaylar kurultaylar…

Efsane Genel Sekreterler, milletvekilleri, adı dağlara taşlara yazılan genel başkan hepsi yanı başımda duran İhsan Hindistan’ın yüzündeki çizgilerde canlanıyor. Benden daha eski partili olsa da aynı dönemleri yaşadığımızı görüyorum.

İhsan Bey, divan oluşurken ve divan başkanı eski genel başkanımız Murat Karayalçın konuşurken özenle dinliyor. Genel başkan kürsüye konuşmasını yapmak üzre çağrılırken ‘Bir de iktidar olsak.’ Diye özlemi dudaklarından dökülüp müziğe, alkışlara karışıyor.

Onun yüzüne bakarken; 12 Mart İstanbul Gazi Olayları ve Trabzon’da görülmesine karar verilen duruşmalar, o duruşmalara katılan milletvekillerini anımsıyorum. ‘Gazi Olayları’ndan Gezi Direnişi’ne uzanıyorum. 10 Ekim 2015 Ankara Garı önünde ‘Barış’ için toplanan insanlar, patlayan bombanın yıktığı ocaklar, yaralı barış karanfilleri gözlerimin önünde canlanıyor…

Genel Başkan konuşmasını tamamlıyor...

İhsan Bey, “kurultayı coşkusuz buldum. Otuz yıldır üç kızımı, eşimi bırakıp koşarım bu kurultaylara, bu sene kar kış demeden ailemi, 10 torunumu bırakıp yine özlemle, sevgiyle koştum. Bir iktidar görelim diye. Trabzon’da Belediyeyi de kaybettik. Artık iktidar zamanı” deyip yanımdan ayrılıyor. 

 

Ardından bakakalıyorum.

Her şehirde her ilçede her köyde bir İhsan Hindistan var. Bu güzel insanların kasketinin içinde, cebinde, cüzdanında sevdikleri genel başkanların birlikte çekilen ya da tek fotoğrafı taşıdıklarını kaç kez gördüm. Sevdikleri Genel Başkanların çerçeveli fotoğrafları evlerinin duvarını süslüyor. Anıları sıcak ve şehir efsanesi tadında…

Sıcacık bir selamı, bir tokalaşmayı unutmuyorlar.

Bu parti emekçileri onlarca yıldır iktidar bekliyorlar.

Onların parti sevgileri, bağlılıkları bir başka oluyor.

Onlar partinin temeltaşları…

Yoksa onlarca yıldır iktidar olmayan bir partinin kurultayına koşup gelirler mi? Arada bir kazanılan belediye seçimleri ile yetinirler mi?

Binlerce İhsanların sevgiyle koştukları bu kurultayların verdiği iktidar mesajı dönüş yollarını yakın kılmalı. Umut yolculuğu ise gördükleri partiyi iktidara taşıyacak çalışmalara güvenle,dayanışmayla, sevgiyle koşmalı.

İhsan Hindistanlar umutları çiçek açsın diye iktidar bekliyor!

Yaşar Seyman - Odatv.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları