loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Bülbül: Asgari ücretliye vergi muafiyeti yok

CHP'li Bülbül: Asgari ücretliye vergi muafiyeti yok
Tarih: 12.11.2020 - 11:54
Kategori: Siyaset

ÖTV başta olmak üzere vatandaşlardan alınan dolaylı vergilerin toplam vergiler içindeki payının azaltılması ve doğru vergi sistemlerinin belirlenmesi için İYİ Parti’nin araştırma komisyonu kurulması talebi MHP ve AK Parti’nin oylarıyla reddedildi.

Önergeyle ilgili CHP grubu adına Meclis Genel Kurulunda konuşma yapan Adalet Komisyonu üyesi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül vergi adaletinin, verginin bireyler arasında hakkaniyetli ve eşit bir şekilde dağıtılmasını, tabana yayılmasını amaçladığını belirterek “Ama ülkede simitte bile yüzde 8 vergi var. İşçinin emekçinin maaşı eline geçmeden vergilerden geçiyor” dedi.

ASGARİ ÜCRETLİYE VERGİ MUAFİYETİ YOK

11 Nisan 2020’de Resmi Gazete’de yayınlanan kararla KİT Yönetim ve Denetim Kurulu maaşlarına vergi muafiyeti getirildiğini hatırlatan Bülbül, “Brütü 2 bin 943 lira olan asgari ücrette yurttaşın eline geçen 2 bin 324 lira 70 kuruş. Aradaki fark SGK primine, işsizlik sigortası fonuna, gelir vergisine, damga vergisine gidiyor. Asgari ücretliye muafiyet yok” dedi.

KALYON’A VERGİ MUAFİYETİ 

Çiftçiye verilen destekleme primlerinden bile yüzde 2-4 oranında vergi alındığını belirten Bülbül, Ticaret Bakanlığının yayımladığı tebliğiyle Ülker’e, Türk Hava Yollarına, Kalyon’a, Alselsan’a, hatta katar ortaklığı olan BMC şirketine milyarlarca lira vergi muafiyeti sağlandığını söyledi.

RAKIDAKİ ÖTV SAHTECİLİĞİN ÖNÜNÜ AÇIYOR

Bülbül, geçtiğimiz aylarda sahte alkol nedeniyle hayatını kaybedenleri de hatırlattı. “70’lik rakıyı ÖTV ve KDV’lerle 160 liraya çıkarıyorsanız sahte rakılardan ölümlerin önünü açıyorsunuz demektir. ÖTV’yi düşüreceksiniz. Tek Adam rejiminin tanımı, krizlerden çıkamayan ekonomi, ağır vergi yükü, hayat pahalılığı, güven bunalımı, artan borçluluk, düşen alım gücü, önü alınamayan yolsuzluk, servet transferi ve sonunda adaletsiz düzendir. Makasın bu kadar açık olduğu bir düzende bu önerge çok da yerindedir” ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları