loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Şeker: Sağlıkta şiddet önlenemeyen bir biçimde artıyor

CHP'li Şeker: Sağlıkta şiddet önlenemeyen bir biçimde artıyor
Tarih: 02.08.2017 - 16:52
Kategori: Sağlık, Yaşam

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker 'sağlıkta şiddeti' Meclis gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker "sağlıkta şiddeti" Meclis gündemine taşıdı.

BETON BİNALARA DEĞİL İNSANA YATIRIM

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin hemen hemen her hafta basında yer bulduğunu belirten Dr. Ali Şeker, “İnsan sağlığı hizmeti sunan sağlık çalışanları mesleğin doğası gereği insanlarla doğrudan temas kurmaktadır ve yeterli sağlık hizmeti alamadığını öne süren hasta ve hasta yakınlarının yol açtığı şiddet olaylarının kolayca hedefi durumuna getirilmektedir. Bu saldırılarda sağlık çalışanları darp edilmekte, yaralanmakta ve hayatını kaybetmektedir. AKP İktidarının sağlıkta dönüşüm adı altında dayattığı sağlık kurumlarını ticarethaneye çeviren performansa dayalı hizmet politikası, düşük ücret, düzensiz ve uzun çalışma saatleri, çalışanlara sunulan yetersiz sosyal imkanlar ve yetkililer tarafından sürekli dile getirilmesine rağmen çözülemeyen personel yetersizliği problemi sağlık hizmetinin kalitesini ciddi anlamda düşürmektedir” dedi.

SAĞLIK HİZMETİNİ BİNALAR DEĞİL SAĞLIK PERSONELLERİ VERİYOR

İktidarın, yandaşlarına bir sermaye aktarımı yöntemi olarak gördüğü devasa büyüklükte tesisler yapmanın sağlık hizmetinin kalitesini arttıracağını sandığını belirten CHP’li Şeker, sağlık hizmetinin uzman hekim ve yetişmiş personel tarafından verildiğinin göz ardı edildiğini dile getirdi. Büyük törenlerle yeni açılan Mersin Şehir Hastanesi’nde ameliyat yapacak ortopedi ve beyin cerrahı olmayınca hastaların başka hastanelere sevk edilmek zorunda bırakılmasının bu yanlış politikaların sonucu olduğunu söyleyen Şeker, yatırımın beton binalara değil insana yapılması gerektiğini ifade etti.

Büyükşehirlerde yaşanan yoğun bakım kapasite yetersizliğine de değinen İstanbul Milletvekili Şeker, "Hastalar açısından kötü yönetimden kaynaklanan uzun beklemeler, doktor eksikliği sebebiyle günde 45-50’ye yakın hastaya bakmak zorunda kalan doktorların, hastalara yeterli vakit ayıramaması gibi sorunların üzerine sağlık sistemini yöneten bürokrat ve politikacıların sağlık çalışanlarını hedef gösteren söylemleri eklendiğinde, sağlıkta şiddet önlenemeyen bir biçimde artmaktadır" dedi ve soru önergesinde iktidara şu soruları yöneltti:

- 2002 yılından bu yana sağlık alanında sözlü ve fiziki olarak şiddete uğramış sağlık çalışanlarının sayısı nedir? Bu saldırıya uğrayanların ünvanlarına göre sayısı nedir? Yaşanan vakaların illere göre dağılımı nedir?

- Söz konusu saldırıların kaçında yaralanma, kalıcı hasar ve ölüm meydana gelmiştir?

- Sağlık alanında yaşanan şiddet olaylarına bağlı olarak açılan kaç adet dava bulunmaktadır. Bunların kaçına Sağlık Bakanlığı müdahil olmuştur?

- Sağlık çalışanlarının başvurması için kurulmuş olan Beyaz Kod ve 113 nolu Acil Şiddet Hattına yapılmış olan başvuru sayısı kurulduğu günden bu yana yıllara göre ne kadardır?

- Sağlık alanında meydana gelen şiddet vakalarını azaltmak ve kamuoyu duyarlılığı oluşturmak adına yapılmış olan, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar nelerdir?

- Sağlıkta şiddeti önlemek amacıyla Bakanlıkça ayrılmış herhangi bir bütçe bulunmakta mıdır?

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları