CHP'li Sümer: Yerel basın desteklenmezse ayakta kalması güçleşir
![CHP'li Sümer: Yerel basın desteklenmezse ayakta kalması güçleşir CHP'li Sümer: Yerel basın desteklenmezse ayakta kalması güçleşir](https://www.istanbulgercegi.com/uploaded/bilgilendirme/2021/buyuk/chpli-sumer-yerel-basin-desteklenmezse-ayakta-kalm-1628259124.jpg)
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, yerel basının yaşadığı sorunların tespit edilmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına araştırma önergesi verdi.
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, yerele basının sorunlarını meclis gündemine taşıdı.
Bir soru önergesi veren Sümer, "İktidar tek sesli gazeteler, televizyonlar istiyor olsa da her şehirde tarafsız gazetecilik yapmaya çalışan, yedi yirmi dört haber peşinde koşan gerçek gazetecilerimiz var. Bin bir zorlukla şehirlerin gündemini takip eden ulusal basını besleyen yerel basın, desteklenmediği takdirde ne yazık ki ayakta kalabilmesi gittikçe güçleşiyor. Devletin ekonomik desteğine özellikle ihtiyacı olan yerel basın yayın organları, bağımsızlıklarını korumak için de çeşitli yasal düzenlemelere ihtiyaç duymaktadır” dedi.
CHP'li vekil, “Her geçen gün daha da dijitalleşen ortamda yerel basın ayakta kalmak için büyük mücadele veriyor. Bu durumu kimse görmezden gelemez. Ekonomik anlamda bir çok zorlukla mücadele halinde olan kuruluşlarımıza bir de idari yaptırım kararları köstek oluyor. Siyasi iktidar tarafından resmi ilanlarını da kaybetmenin eşiğine gelen yerel medya organları, ayakta kalabilmek için ne yapacağını şaşırmış durumda. Halkın haber alma özgürlüğünün devam etmesi için devletin yerel basın kuruluşlarını belirli oranda desteklenmesi kaçınılmaz bir hâl almıştır" ifadelerini kullandı.
"Bugün Türkiye’nin hemen hemen her ilinde yerel televizyonlar ve gazeteler illerindeki durumlar ile ilgili haber yapıyorlar. Ancak iş kamu kurumlarını ve iktidarı eleştiren haberlere gelince ceza üzerine ceza yazılıyor" diyen Sümer şunları kaydetti:
"Zaten ayakta kalmakta zorlanan basın yayın kuruluşları ekonomik kıskaca alınmak isteniyor. Gazetecilik ve haber yapma, tarafsız ve objektif olmalıdır. İktidar kendini eleştirdi diye en ufak yerel basın organına bile milyonlarca lira ceza kesebiliyorsa orada demokrasi yok demektir."
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları