Çinli doktor: Wuhan'daki ve batıdaki koronavirüs semptomları farklı
![Çinli doktor: Wuhan'daki ve batıdaki koronavirüs semptomları farklı Çinli doktor: Wuhan'daki ve batıdaki koronavirüs semptomları farklı](https://www.istanbulgercegi.com/uploaded/bilgilendirme/2020/buyuk/cinli-doktor-wuhandaki-ve-batidaki-koronavirus-sem-1586680307.jpg)
Çin'de koronavirüs hastalarını tedavi etmek için 10 günde inşa edilen hastanenin kapıları gazetecilere açıldı.
Çin'in Wuhan kentinde corona virüs hastaları için sadece 10 günde inşa edilen sahra hastanesi artık ihtiyaç kalmadığı için kullanılmıyor. Çinli yetkililer rekor sürede inşa edilen ve binlerce kişinin tedavi edildiği o hastanenin kapılarını gazetecilere açtı.
Hastanenin başhemşiresi yaptığı açıklamada, ilk günlerde yaşananları anlattı. Başhemşire, "Hastalar ilk geldiklerinde çok korkuyorlardı. Çünkü kötü haberleri alıyorlardı. Buranın farklı olduğunu gördüler. Bu hepimizi için farklı bir deneyim oldu" dedi.
Hastanenin başhekimi ise, Avrupa ve ABD'deki corona virüs hastalarının semptomlarının Çin'dekilerden farklı olduğuna dikkat çekti. Başhekim, "Batılı hastaların birçoğu tat ve koku alma duyularını kaybettiklerini söylüyorlar. Biz Wuhan'da böyle bir şeye çok rastlamadık. 2. dalga salgın riskine karşı onların tecrübelerinden ders çıkarmak da önemli" şeklinde konuştu.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları