loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu Tren Katliamında hayatını kaybeden 25 can 8 Temmuz 2024 Pazartesi günü 6. yılında Uzunköprü ve Sarılar köyünde anıldı

Çorlu Tren Katliamında hayatını kaybeden 25 can 8 Temmuz 2024 Pazartesi günü 6. yılında Uzunköprü ve Sarılar köyünde anıldı
Tarih: 08.07.2024 - 17:48
Kategori: Gündem

8 Temmuz 2018’de 25 kişinin hayatına mal olan Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki tren kazasının üzerinden 6 yıl geçti. Çorlu Tren Faciasının 6. yılında ilk olarak trenin kalktığı Uzubköprü'de Demirtaş mahllesinde anma töreni yapıldı.

6 yıl önce Çorlu Tren Katliamı'nda hayatını kaybeden 25 can anıldı. İlk anma 8 Temmuz Pazartesi 12:00 - Uzunköprü Anıtpark 17:15 - Çorlu Sarılar Anıtında yapıldıktan sonra Sarılar camiinde mevlüd okundu.

Çorlu'da 7'si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 367 kişinin yararlı olarak kurtulduğu tren faciasının 6. yıl dönümü.

Kazada yaşamını yitirenlerin adları şöyle: Ersen Gül, Serhat Şahin, Melek Tuna, Ayşe Başaran, Ergün Kerpiç, Hakan Sel, Oğuz Arda Sel, Özge Nur Dikmen, Gülce Dikmen, Sena Köse, İrfan Kurt, Mavinur Tiflizden, Bahar Koçman, Yağmur Laçin, Özcan Cesur, Derya Kurtuluş, Beren Kurtuluş, Emel Duman, Bihter Bilgin, Ömer Alperen Can, Seyfi Ergül, Zübeyde Seven, Gani Kartal ve Rubize Kartal.

Her yıl olduğu gibi buyıl da Çorlu tren katliamı aileleri facianın 6. yılında ilk olarak kayıplarını mezarları başında andı.

Ailelerin katılımı ile ilk tören Trenin kalktığı Edirne Uzunköprü ilçesinde Uzunköprü Belediyesi ve Avcılar Belediyesinin  Demirtaş Mahallesinde beraber yaptırdığı 8 Temmuz Adalet Anıtı'nda saat:12.00'da yapıldı. Törene aileler, anıtı yaptıran Uzunköprü Belediyesinin önceki başkanı Özlem Becan, İyi Parti Milletvekili, www.istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, CHP Belediye Meclis Üyeleri, CHP Uzunköprü İlçe Başkanı ve vatandaşlar katıldı.

Aileler ikinci tören için Çorlu'nun Sarılar köyünde Çorlu Belediyesi tarafından yapılan Adalet anıtında biraraya geldiler.

Törene CHP Tekirdağ Milletvekilleri Nurten Yontar, İlhami Özcan Aygun, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP İl-ilçe yöneticileri www.istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları