loading
close
SON DAKİKALAR

CHP TBMM İdare Amiri Uğur Bayraktutan; 3 günlük TBMM giriş yasağı hakkında açıklama yaptı; İmzamızı geri çektik!

CHP TBMM İdare Amiri Uğur Bayraktutan; 3 günlük TBMM giriş yasağı hakkında açıklama yaptı; İmzamızı geri çektik!
Tarih: 26.07.2024 - 16:49
Kategori: Siyaset

CHP, TBMM İdare Amiri Uğur Bayraktutan; 3 günlük TBMM giriş yasağı hakkında açıklama yaptı. Hayvan Hakları Yasası 30 Temmuz 2024 Salı günü gündeme alınması mümkünken AKP grubu yasaklı güne çekince imzamızı geri çektik.

Cumhuriyet Halk Partisi TBMM İdare Amiri Uğur Bayraktutan; 3 günlük TBMM giriş yasağı hakkında yaptığı açıklamada;

13 76 8955 sayılı, ziyaretçi Girişlerine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda alınan kararın duyurusuna ilişkin (26-29 Temmuz 2024 tarihleri arasında giriş yasağı) yazının altında tüm TBMM idari amirlerinin imzası bulunmaktadır.

İlgili imza; TBMM Genel Kurulu'nda 157 sıra sayılı bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun teklifiyle diğer kanun teklifleri gündemlerini içeren tarih aralığında olduğundan atılmıştır.

Mevcut durumda; Hayvan Hakları Koruma Kanunu, yasak kararı alınan tarihi aralığını kapsamayacak şekilde 30 Temmuz 2024 Salı günü gündeme alınması mümkünken AKP grubunun ilgili kanun tekliflerini geri çektiği ve söz konusu Hayvanları Koruma Kanunu'na ilişkin görüşmelerin öne çekilerek gündeme alınacağı bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.

İlgili gelişmenin üzerine Hayvanları Koruma Kanunu görüşmelerinin önemi ve hassasiyeti göz önüne alınarak vermiş olduğunuz ilgili imzanın geri çekilmesi adına gerekli dilekçe TBMM başkanlığına verilmiş 26.07.2024 bugün saat 14.01 itibarıyla evrak işleme alınmıştır.

Cumhuriyet Halk Partimizin ve şahsımın can dostlarımızın korunmasına yönelik bu tarihe kadar ortaya koyduğu irade vermiş olduğu destek ve mücadele ortadadır. İlgili kanun teklifi TBMM genel kuruluna geldiği an Türkiye'nin her tarafında haykırdığımız gibi parlamentonun bizlere vermiş olduğu tüm yetkileri kullanarak bu yasanın parlamentodan geçmemesi için her mücadeleyi vereceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları