loading
close
SON DAKİKALAR

Dilruba Kayserilioğlu hakkında jet hızında karar verildi

Dilruba Kayserilioğlu hakkında jet hızında karar verildi
Tarih: 03.09.2024 - 11:03
Kategori: Kadın

İzmir 35. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Dilruba Kayserilioğlu, yakınları ve avukatları katıldı.

İzmir’de sosyal medyada yaptığı bir röportajla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçunu basın yoluyla işlediği iddiasıyla, 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan Dilruba Kayserilioğlu, bugün hakim karşısına çıktı.

İzmir 35. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Dilruba Kayserilioğlu, yakınları ve avukatları katıldı.

Hakim ilk olarak duruşmada iddianameyi okurken Kayserilioğlu savunmasında, "Konuşmalar bana ait. Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek, hiçbir kişinin partinin kurumun ismini zikretmeden, ifade özgürlüğü kapsamında bana sorulan yasaklarla ilgili kişisel açıklamalarda buldum. Sorgusuz sualsiz bir şeye desteğin kötülüğünü anlatmak istedim. Hiçbir partili, kişi, kurum veya kuruluşu kastetmedim. Düşünce özgürlüğü kapsamında yapılmış eleştirilerdir. Kin ve nefret amacıyla yapmadım. Fikirlerimi belirttim. Beraatımı istiyorum.” dedi.

Mahkeme hakimi, röportajdaki sözleriyle kimi kastettiğini sorması sonrası Kayserilioğlu, “Bir fikri soruşturmadan, araştırmadan konuşanlara ve onları destekleyenlere karşı söylenmiştir.” dedi.

Hakim, daha sonra röportajın ses kaydını dinletip, sanığın iddianamenin metninde yazılı sözlerin tamamını eksiksiz söylediğinin görüldüğünü belirtti.

Sanık avukatı müvekkilinin beyanlarının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savunarak beraatını istedi.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Cumhuriyet savcısı da mütalaasının hazır olduğunu belirterek, sanığın konuşmasıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçunu basın yoluyla işlediğini belirterek 4,5 yıl hapis cezası verilmesini istedi. Ayrıca sanık hakkındaki adli kontrolün kaldırılmasını talep etti.

MAHKEME HEYETİ KARARINI AÇIKLADI

Mahkeme genç kadını, halkın bir bölümünü aşağılamak suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

ÜST MAHKEMEDE İTİRAZ EDİLECEK

Dilruba Kayserilioğlu, dava sonrasında adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Dava sürecimiz devam ediyor. Verilen kararla ilgili avukatlarım üst mahkemeye taleplerini sunacaklar.” diyen Kayserilioğlu, “Hukuk mücadelemiz devam ediyor. Suçsuz olduğuma inanıyorum. Bundan hiç şüphem olmadı.” ifadesini kullandı.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları