Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Türk askeri eğitim üssü önünde intihar saldırısında bulunmak isteyen bir kişi askerler tarafından fark edilerek etkisiz hale getirildi.
İngiltere'nin Reading kentinde Cumartesi akşamı düzenlenen bıçaklı saldırıda en az üç kişi hayatını kaybetti, üç kişi de yaralandı. Yaralıların durumlarının ağır olduğu bildirildi. Polis saldırının "terör olayı" olduğunu, gözaltına alınan şüphelinin 25 yaşındaki Khairi Saadallah olduğunu açıkladı.
ABD'nin Minneapolis kentinde gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin de yaralandığı bildirildi.
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, UAEA Yönetim Kurulunun İran'daki iki tesise 'giriş izni verilmesi' yönündeki kararını eleştirdi.
New York Güney Bölgesi Başsavcısı atamasıyla ilgili Amerikan yargısında yaşanan krizin ardından Başsavcı Geoffrey Berman görevinden ayrılmayı kabul etti.
ABD'de Trump yönetimi, gizli bilgiler içerdiği gerekçesiyle eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın 23 Haziran'da piyasaya çıkması planlanan kitabının basımının durdurulması için dava açmıştı. Savcı, talebi reddetti.
Skandalların merkezindeki isim Başkanvekili Abdurrahman Akyüz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Binali Yıldırım’ın seçilmesi için çalıştığını açıkça ifade ediyor.
Birleşmiş Milletler Göç Örgütü'nün 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü öncesinde açıkladığı Küresel Eğilimler Raporu'na göre 2019 yılı sonu itibarıyla dünyada 79,5 milyon kişi zorla yerinden edildi.
ABD Adalet Bakanlığı, dün gece ani bir şekilde Halkbank soruşturmasını da yürüten New York Güney Bölgesi Başsavcısı Geoffrey Berman’ın istifa ettiğini açıkladı.
Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 462 bin 691’e, virüs tespit edilen kişi sayısı 8 milyon 776 bin 190’a yükseldi.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Pençe-Kartal Operasyonu'na ilişkin yayınladığı açıklamada Türkiye'ye Türkiye'ye 'egemenliğine saygı duyma', PKK'ya ise 'topraklarını terk etme' çağrısı yaptı.
Fransa, “Türk donanması, müttefiklerin Akdeniz’deki denetleme girişimine yanıt vermedi” suçlamasını savunma bakanları toplantısına taşıdı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “gemi tacizi” iddiasının soruşturulacağını açıkladı.
Avrupa Konseyi'ne bağlı Venedik Komisyonu Türkiye'nin 31 Mart 2019 tarihinden sonra ülkenin güneydoğusundaki belediyelere atadığı kayyım atamalarının demokratik prensiplere aykırı olduğunu duyurdu.
NATO, Fransa ile Türkiye arasında Akdeniz'de yaşanan gerilimle ilgili resmi soruşturma süreci başlattı.
Koronavirüs salgınında küresel vaka sayısı 8.5 milyonu geçerken Dünya Sağlık Örgütü, sonbahar aylarında ikinci dalga beklendiğini duyurdu.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) temyiz organı olan Büyük Daire, Batı Trakya’daki Türk azınlığı yakından ilgilendiren ve ‘şeriat davası’ olarak bilinen Hatice Molla Salih davasında tazminat kararını açıkladı.
Almanya Türkiye'yi, Covid-19 testlerinin geçerli sayıldığı ülkelerden biri olarak görmüyor.
Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Beyaz Saray'da görev yaptığı döneme ilişkin anılarını kaleme aldığı kitapta ABD Başkanı Donald Trump'ın "sevdiği diktatörleri kayırdığını" yazdı. Bolton, buna örnek olarak de Trump'ın Türkiye ve Çin'le ilişkilerini gösterdi.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Şam'a yönelik yeni yaptırımların yürürlüğe girdiğini duyurarak, Suriye hükûmetine çok daha fazla yaptırım uygulanacağını öngördüklerini ifade etti.
Bir Fransa Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Türkiye Deniz Kuvvetleri'nin NATO görevindeki bir Fransa savaş gemisini "taciz ettiğini" iddia etti.
Bloomberg'de yer alan bir Türkiye analizine göre ekonomide toparlanma sinyalleri henüz istenen seviyede değil. Hizmet sektöründeki çalışanlar tam zamanlı işe dönmediği ve fabrikalar da sınırlı kapasite ile çalıştığı için ülkede enerji talebi de oldukça düşük.