Hollanda'daki İslami örgütler tarafından kurulan ilköğretim okullarında, "Kızlar ve erkekler birbirlerine bakamaz, kafirlerin kıyafetlerini giymek günahtır ve Allah eşcinsellikten nefret eder" gibi bilgilerin öğretildiğinin ortaya çıkması, hükümeti harakete geçirdi.
ABD basınında, Suriye'nin kuzeydoğusuna 150 ilave asker sevk edileceği iddia edildi. Pentagon'dan ise "Bir değişiklik yok" açıklaması geldi.
ABD'de bir genç kız, mayosunun 'kalçalarını açıkta bıraktığı' gerekçesi ile kazandığı yüzme yarışından elendi. Yarıştan diskalifiye edilmesine gerekçe olarak 'üniformaya yönelik kural ihlali' gösterildi. Tartışmaların büyümesi üzerine okul yönetimi geri adım attı.
Belçika'nın Flaman kesimindeki Leuven kentinde bulunan Al Ihsaan Camii, bir imamın, "itaatsizlik eden kadınların hafifçe dövülmesinde sakınca olmadığı" sözlerini içeren vaazının ardından kapatılma aşamasına geldi.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde yolcu treni raydan çıktı. Kazada, en az 50 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.
KKTC’nin turizm başkenti Girne’nin doğusunda Çatalköy mevkiinde gece yarısından sonra askeri mühimmat deposu alev aldı, şiddetle patlayan top ve tank mermileri, deponun yakınındaki 5 yıldızlı tatil köyünde ve çevredeki evlerde hasara ve kırılan camlardan yaralanmalara neden oldu.
Ege Denizi'nde yeniden artan sığınmacı geçişlerinin ardından Almanya Yunanistan'dan daha fazla sığınmacının Türkiye'ye iade edilmesini talep etti. Merkel ile Erdoğan da konuyu bir telefon görüşmesinde ele aldı.
Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, vaazlarda kadınların aşağılandığı ve eşcinselliğin günah olduğunun savunulduğu camileri kapatacağını söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın gidişiyle birlikte ABD’nin işe yaramaz şahin politikalarını fark etmesi ve savaş çığırtkanlığı yapmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.
İran'da erkek kılığında stadyuma girmeye çalışırken yakalanarak tutuklanan kadın yargılanmayı beklerken kendini yaktı ve yaşamını yitirdi.
Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'ler ile ilgili konuşan ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Hazine Bakanı Mnuchin'in yaptığı "Türkiye'ye yaptırımları inceliyoruz" açıklamasıyla ilgili konuştu.
Bugün 11 Eylül 2001'de ABD'de düzenlenen saldırıların 18'inci yıldönümü.
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik danışmanı John Bolton'ın görevden alındığını açıkladı.
İsrail, Gazze'den hava saldırısına maruz kaldıklarını iddia ederek, Hamas'a ait 15 noktayı vurduklarını duyurdu.
Bahamalar'da Dorian Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 50'yi aştı.
Irak'ın Kerbela şehrindeki Aşure Günü etkinliğinde çıkan izdihamda 31 kişi öldü, 100 kişi yaralandı.
Avrupa Komisyonu'nun yeni başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye'yle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Von der Leyen, Türkiye'nin AB üyeliği için ilerleme kaydetmediğini öne sürdü.
İklim krizi hakkında hazırlanan kapsamlı rapora göre, Dünya, iklim krizinin etkilerine vahim düzeyde hazırlıksız ve önümüzdeki on yıl içinde gerekli yatırımlar yapılmazsa küresel ısınmada en az sorumluluğu olan en yoksul kesimler en ağır bedeli ödeyecek.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, ABD’nin aşırı baskısının İran nükleer sorunu üzerinde negatif bir etki yaptığını söyleyerek ABD’ye İran’a yönelik tek taraflı yaptırımlardan vazgeçmesi çağrısında bulunduklarını söyledi.
Rus hükümeti içerisinde üst düzey bir görevi bulunan ve aynı zamanda ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) adına çalışan bir casusun, ABD Başkanı Donald Trump'ın devlet sırlarını ifşa edeceği endişesiyle geri çekildiği belirtildi.
İran Dışişleri Bakanı Zarif, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, 'Tahran’ın gizli bir bölgede nükleer silah geliştirdiği' iddiasını reddetti ve İsrail’in savaş için bahane aradığını söyledi.