BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Libya'daki binlerce yabancı asker ve paralı askerin ülkeden derhal ayrılmaları çağrısı yaptı ve "Libyalıları rahat bırakın" dedi.
Tüm dünyada 100 milyonu aşkın kişinin enfekte olmasına neden olan yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı şu ana kadar aralarında Türkiye’nin de olduğu 57 ülkede 71,3 milyon kişi aşılandı. Ancak, salgının sonu hala düşünülenden çok daha uzakta.
Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunun AİHM kararlarına rağmen devam etmesi, AKPM toplantısının da gündemindeydi. Konsey Dönem Başkanı Maas, tüm üye ülkeleri AİHM kararlarına uymaya çağırdı.
Avrupa Birliği, 2021 yılı insani yardım bütçesinden Orta Doğu ve Türkiye'ye toplam 385 milyon euro tahsis etti.
Hollanda'da Cumartesi akşamı başlayan sokağa çıkma yasağı protestoları, Pazartesi akşamı da devam etti. Ülkenin farklı bölgelerinde bazı dükkanlar yağmalandı, göstericiler polisle çatıştı. Hollanda polisi, şiddet olaylarına karışan 184 kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı.
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasının AİHM'in kararı ile bir rica değil, bağlayıcı hukukun bir gereği olduğunu söyledi.
Kanada'da, değeri 2 milyar dolar olan bir kumarhaneler zinciri sahibinin, Covid-19 aşısı yaptırabilmek için 2.400 kilometre uzaklıktaki ücra bir kasabaya gidip kendisi ve eşini motel çalışanı olarak gösterdiği ortaya çıktı.
AB Dışişleri Bakanları, Türkiye'ye yönelik Aralık ayındaki liderler zirvesinde kararlaştırılan yaptırımları rafa kaldırma kararı aldı.
Koronavirüs salgını sırasında 2009 küresel krizine göre dört kat daha fazla istihdam kaybı yaşandı. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 2020’de küresel olarak çalışma saatlerinde yüzde 8,8 azalma olduğunu açıkladı.
Covid-19 aşısının hazır olduğu haberi ilk olarak geçen yıl kasım ayında duyuruldu. Dünya genelinde salgının yakın zamanda sona ereceğine dair iyimserlik de arttı.
ABD Başkanı Biden, Trump'ın kaldırdığı covid-19 seyahat yasağının uygulanmaya devam etmesi için kararname imzaladı.
Hollanda'da koronavirüs önlemleri kapsamında Cumartesi akşamı yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağına yönelik protestolar giderek büyüyor. Aşırı sağcı partilerin başını çektiği protestolar nedeniyle 15 kentte acil durum ilan edildi.
Oxfam'ın yayınladığı rapora göre dünya genelinde ekonomik eşitsizlik pandemi döneminde daha da arttı. Rapor dünyadaki en zengin 10 kişinin 9 aylık servet artışıyla tüm dünyanın aşılanması mümkün olduğunu ortaya koyuyor.
Fransa Bilim Konseyi Başkanı Jean François Delfraissy, Fransa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında tekrardan sokağa çıkma yasağının uygulanabileceğini belirterek, “Son 3 haftadır mutasyonlar oyunun kurallarını tamamen değiştirdi” dedi.
Avrupa Birliği (AB) aşı üreticilerinden Covid-19 aşısı temin etmelerine yönelik imzalanan sözleşmelere uymalarını istedi. Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel gerekirse yasal yollara başvurabileceklerini söyledi.
Kremlin, Washington'ın bu hafta sonu meydana gelene protestolara yapılan sert müdahaleleri kınamasının ardından ABD'yi bir kez daha Rusya'nın iç işlerine müdahale etmeye çalışmakla suçladı.
Japon Sağlık Bakanlığı ülkede büyük uğraşlar sonucu 10 yıldır gerileyen intihar oranının 2020 yıl sonu itibariyle ilk defa tekrar yükselişe geçtiğini açıkladı.
Rusya'da on binlerce kişi, tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalny'nin serbest bırakılması için gösteriler yapıldı.
Türkiye, beş yıllık bir aradan sonra, Avrupa Birliği (AB) ile bozulan ilişkileri onarma yolunda bir adım olarak Pazartesi günü Yunanistan ile istikşafi görüşmelere yeniden başlıyor. AB'nin Türkiye'den beklentileri giderek artıyor.
ABD ile Çin arasındaki Tayvan gerginliği tırmanıyor. Çin’in savaş uçaklarını adanın yakınında uçurması üzerine Tayvan’a desteğini yineleyen ABD, bir uçak gemisi grubunu da Güney Çin Denizi'ne gönderdi.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Atina yönetiminin gelecek hafta Türkiye ile yapılacak istikşafi görüşmelere olumlu yaklaştığını belirtti ve "Umarım Türk tarafı da aynı ruhla gelir" ifadesinde bulundu.