Eğitim-İş, akademik teşvik ödeneği ve yüksek öğrenim tazminatında yaşanan haksızlığın giderilmesi için dava açtı.
Akademik teşvik ödeneği ve yüksek öğrenim tazminatında yaşanan haksızlığın giderilmesi için dava açan Eğitim-İş, konuyla ilgili basın açıklamasında bulundu.
05.11.2014 tarih ve 6564 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununda yapılan düzenleme ile akademisyenlere akademik teşvik ödeneği ve yükseköğretim tazminatının ödenmesinin öngörüldüğü belirtilen açıklamada, Söz konusu bu ek ödemelerin öngörülmesi de olumlu bir gelişme olarak kabul görüldüğü, ancak bu ödemelerden Devlet Konservatuvarlarında görevli sanatçı öğretim elemanları, sanat uygulatıcıları ve sahne uygulatıcıları yararlandırılmadığı belirtiliyor.
Sözleşmeli olarak istihdam edilmesine rağmen bu personel diğer akademik personelden farksız olarak, Bölüm, Anasanat Dalı başkanı olabilmekte, yardımcı doçent, doçent ve profesör unvanlarını alabilmekte, ek ders ücreti ve döner sermaye işletmelerine katkı payı alabildiği ve Tez Danışmanlığı ve jüri üyeliği yapabildiği ifade edilen açıklamanın devamı şöyle: "Hal böyleyken akademisyenlerden ayrı tutularak bu ek ödemelerden yararlandırılmamaları hakkaniyete aykırı olduğu gibi hukuka da aykırıdır.
Akademik gelişim, nitelikli akademisyen yetiştirilmesine katkı sağlanması, bilimsel çalışmaların arttırılmasında, akademisyenliğin mali açıdan da cazip hale getirilmesi gerekliliği ortadadır. Ülkemizde sanat eğitiminin lokomotifi olan konservatuvar eğitiminin ilerlemesinde de aynı esasların geçerli olduğu bilinmelidir.
Bu haksızlığın giderilmesi ile akademik teşvik ödeneği ve yükseköğretim tazminatından Devlet Konservatuvarlarında görevli sanatçı öğretim elemanları, sanat uygulatıcıları ve sahne uygulatıcılarının da yararlanabilmesi için Sendikamızca dava açılmıştır."
Vişne Haber Ajansı