loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim-İş Sendikası 7. olağan genel kurulu 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Ankara'da gerçekleşti

Eğitim-İş Sendikası 7. olağan genel kurulu 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Ankara'da gerçekleşti
Tarih: 01.09.2024 - 23:54
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı Eğitim-İş Sendikasının 7. olağan genel kurulu 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Ankara'da gerçekleşti.

Eğitim-İş Sendikası’nın 7. Olağan Genel Kurulu’nun ikinci gününde, sendika üyeleri arasında büyük bir seçim heyecanı yaşandı. Ankara’daki bir otelde düzenlenen bu önemli etkinlikte, ‘Cumhuriyet, Emek ve Mücadele Birlikteliği’, ‘Emek, Dayanışma ve Mücadele Birlikteliği’ ve ‘Halkçı Eğitim ve Bilim Emekçileri’ grupları arasında kıyasıya bir yarış gerçekleşti. Yapılan seçimler sonucunda, 7 kişilik merkez yönetim kurulu üyeleri ile 3’er kişiden oluşan merkez disiplin kurulu ve merkez denetleme kurulu üyeleri belirlendi.

Seçim sonuçlarına göre, mevcut genel başkan Kadem Özbay’ın da içinde bulunduğu Cumhuriyet, Emek ve Mücadele Birlikteliği grubu, merkez yönetim kuruluna 5 üye göndermeyi başardı. Merkez yönetim kurulunun 2 üyesi ise Emek, Dayanışma ve Mücadele Birlikteliği grubundan seçildi.

‘Hedefimiz Yetki’

Oy verme sürecinden önce, gruplar kendi görüşlerini ve hedeflerini paylaştı. Cumhuriyet, Emek ve Mücadele Birlikteliği grubu adına konuşan mevcut genel başkan Kadem Özbay, “Biz bir aileyiz. Örgüt içinde düşmanınız olmaz. Seçim gelir, geçer. Mücadelemiz baki kalır. Örgütün yararı her şeyin üstündedir. Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Emperyalizmin dünyanın her yerinde gözyaşlarını artırdığı bir dönemde barışın en güçlü sesi Eğitim-İş’tir. Bu dönemde göreve geldiğimizde Eğitim-İş içindeki tartışmalar bitecek. Eleştirilerin çoğu şahsım üzerinden gitti. Örgütün genel başkanıysanız başarıyı paylaşacaksınız, eleştirileri göze alacaksınız. Yüz bini aşıcağız demiştim, 148 bine hep birlikte getirdik. Küçük bir fidan olan Eğitim-İş bugün Türkiye’de bir çınar. Şimdi buradan bir söz daha veriyorum. Gücünü örgütünden alan bir MYK ile hedefimiz yetki” ifadelerini kullandı.

Özbay, Çoğunlukla MYK’de

Grupların konuşmalarının ardından oy verme işlemi gerçekleştirildi. Oy sayımının ardından sonuçlar belirlendi. Eğitim-İş’te yeni dönemde merkez yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Kadem Özbay, Veli Fırat Şimşek, Doğan Dağdelen, Seher Ergin, Bülent Metin, Yeliz Toy ve Hüseyin Selçuk. Yeliz Toy ve Hüseyin Selçuk, Emek, Dayanışma ve Mücadele Birlikteliği grubundan merkez yönetim kuruluna girerken, geri kalan 5 kişi Cumhuriyet, Emek ve Mücadele Birlikteliği grubundan seçildi.

Selçuk Yerini Korudu

Hüseyin Selçuk, merkez yönetim kurulundaki yerini korurken, Cumhuriyet, Emek ve Mücadele Birlikteliği grubundan aday olan mevcut merkez yönetim kurulu üyesi Şenol Eyüboğlu ise yeni yönetimde yer alamadı.

Merkez ve Denetleme Kurulları da Belli Oldu

Merkez denetleme kurulu ve merkez disiplin kurulu üyeleri de belirlendi. Merkez denetleme kurulu üyeleri Mustafa Günal, Efraim Yıldız ve Erhan Çakıcı’dan oluşurken, merkez disiplin kurulu üyeleri Murat Akçay, İsa Kayadan ve İsmail Öztürk’ten oluştu. Böylelikle merkez denetleme kurulu üyelerinin tamamı Cumhuriyet, Emek ve Mücadele Birlikteliği grubu üyeleri arasından seçildi. Merkez disiplin kurulunda ise iki isim Cumhuriyet, Emek ve Mücadele Birlikteliği grubundan, İsmail Kayadan ise Emek, Dayanışma ve Mücadele Birlikteliği grubundan seçilen tek isim oldu. Genel Başkan, önümüzdeki günlerde merkez yönetim kurulu tarafından belirlenecek.

‘Yetki Deme Zamanı’

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından kısa bir değerlendirme yapan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Hedefimiz yetki deme zamanı. Yolumuz açık olsun” şeklinde ifadelerde bulundu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com-Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları