İstanbul Üniversitesi yemekhanesinde, 3 buçukar liraya sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 öğün yenilebiliyordu. Üniversite yönetimi bu uygulamaya son verdi. Artık öğrenciler 3 buçuk liraya sadece bir öğün yemek yiyebilecek.
MEB’in 2019-2023 Stratejik Planı’nın ardından Eğitim Sen ‘MEB Stratejik Raporu’nu yayımladı. Rapora göre MEB, sorunlara iktidarın eğitim alanındaki siyasal-ideolojik hedeflerine göre yaklaşıyor. Raporda planın strateji değil, bir başarısızlık planı olduğu da vurgulanıyor.
2015-2019 arasında gerçekleşen 138 bin 494 öğretmen atamasının 13 bin 372’si Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanından yapıldı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ocak ayında yapılması öngörülen öğretmen atamalarında da en fazla kontenjan ayrılan ikinci alan oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın uluslararası öğrenci konferansında Türkiye’yi temsil için imam hatipleri seçtiği ortaya çıktı. Dünyanın en iyi 10 üniversitesi arasında yer alan Harvard Üniversitesi’nin lise öğrencilerine yönelik her yıl düzenlediği konferansa MEB, Türkiye delegesi olarak imam hatiplileri yönlendirdi.
2012 yılında getirilen 4+4+4 sisteminin ardından açık lisede okuyan öğrenci sayısı 940 binden 1 milyon 389 bin'e yükseldi. Aynı dönemde lise öğrenci sayısındaki artış oranı yüzde 15,8 olurken açıköğretim lisesinde okuyanların artış oranı yüzde 32,4 oldu.
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kontenjan açmadığı bölümlere kadro ilanı verdiği ortaya çıktı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, imam hatiplere ödeneklerin yıl sonundan önce harcanması için talimat verdi. Bakanlık, ödeneklerin “gecikmeye mahal vermeksizin harcanmasını” istedi.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin “Hukuk Dili ve Yazışma” adlı ders kitabında yer alan Cumhuriyet’e ve Latin harflerine yönelik ifadeler yer aldı.
Doğa Koleji’nin İTÜ Vakfı tarafından satın alınmasına ilişkin müzakere sürecinin devam ettiği belirtildi.
Türkiye’de eğitim harcamaları geçen yıl yüzde 21,6 artarken, 214 milyar 637 milyon TL’ye ulaştığı görüldü. 2018 yılında eğitim harcamalarının en çok arttığı eğitim düzeyi ise yüzde 27,3 ile okul öncesi olarak kaydedildi.
Doğa Kolejlerinin öğretmenleri aylardır maaşlarını alamadıkları için ders bırakmıştı. İTÜ Vakfı Doğa Koleji'ni almak için yönetimle görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa Koleji ile ilgili yaptığı açıklamada bakanlık olarak süreci takip ettiklerini belirtti.
Gaziantep'te, Doğa Koleji'nin devriyle ilgili açıklamaların ertelenmesi, veliler tarafından protesto edildi. Kampüs önüne gelen veliler, öğretmenlere sarılarak destek oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), taşra teşkilatından başlayarak bakanlık koridorlarına kadar uzanan “rüşvet” tartışmalarına karşı harekete geçti.
Doğa Koleji eğitim kurumunda görev yapan ve daha önce maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle derslere girmeme kararı alan pek çok öğretmen bugün yine derslere girmedi.
Konya Selçuklu M. Halil İbrahim Hekimoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Müdürlüğü, “Mesleki eğitim faaliyetlerinin yürütülmesinde uyulması gereken kurallar” başlıklı talimat yayınladı.
TBMM’de Milli Eğitim Bakanlığının Plan ve Bütçe görüşmelerinde, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soruları arasında yer alan öğrenci affına yönelik soruya Bakan yanıt vermeyerek, yazılı yanıt vereceğini belirtti.
Anaokullarında din eğitimi kalıcı hale geliyor. Çocuklar arasında kabus gören de var, karşı cinsten olduğu için halasının elini tutmanın günah olduğunu söyleyen de.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) halifelik hayali bulunan dinci Sebilürreşad Derneği ile protokol imzaladığı ortaya çıktı. Protokolle okullarda etkinlik düzenleyecek dernek, çocuklara “Sebilürreşad Elçisi” kartı ile “Genç Asım” rozetleri dağıtacak.
MEB okulları alarm veriyor: Kantinler, asansörler, laboratuvarlar, yurtlar, okullar tehlike saçıyor.
“Doğal aydınlatmalı uygun mekânda kadın ve erkek için ayrı mescit” şartı yer alan MEB yönetmeliğinde öğrencilere acil sağlık hizmetleri için revir şartı aranmadı. Kaç öğrenci olursa olsun zorunlu olmayan revir, belli sayıda “çalışan” için istendi.