Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde müdür ve müdür yardımcılığı atamaları için başvuruları aldı. Ancak başvuruların ve gizli bilgilerin iktidara yakın Eğitim-Bir-Sen’e sızdırıldığının ortaya çıkması büyük krize neden oldu.
Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abay, YÖK’ün “Cuma İzni” başlığıyla yayımladığı genelgeyi hatırlatarak, mesai, ders ve sınav saatlerinin cuma namazı ile çakışmayacak şekilde düzenlenmesi ile ilgili talimat verdi
MEB’in felsefe müfredatına koymaya çalıştığı ancak geri adım attığı ‘Ahlak-ı Alai’ kitabı İlahiyat öğrencilerinin vize ödevi oldu. İslam Ahlak Felsefesi dersinde önerilen kitapta Türkler ‘hak bilmez’, Kürtler ‘hırsız’, Boşnaklar ise ‘cariyesi güzel vücuduyla tanınan’ olarak tanımlandı
2015-2018 yılları arasında kurulan 21 devlet üniversitesinin öğretim elemanı başına düşen toplam makale sayısı 0,10’da kaldı. Öğretim Elemanları Sendikası Başkanı Özkoçak, “Bilimsel yayın azlığının yanı sıra yayınların katma değer düşüklüğü de sorun” dedi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 24 Mart'ta 25 farklı dilde uygulanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2019-YDS/1) sonuçları açıklandı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların tatil programlarında yapılması planlanan değişikliklere ilişkin bölgelere göre tatilin söz konusu olabileceğini belirtti.
Dini vakıflarla imzaladığı protokollerle eğitimin dinselleşmesine zemin hazırlayan MEB, şimdi de Edirne İl Müftülüğü’yle masaya oturdu. Müftülük ile imzalanan “Dersimi Camide Yapıyorum” protokolü kapsamında küçük yaştaki öğrenciler ders saatinde camilere taşındı
İstanbul Beşiktaş Bilim ve Sanat Merkezi'nde görevli Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Sibel Selçuk'un 12-14 yaş arası 48 öğrenciyle yaptığı çalışmaya göre, araştırmaya katılan öğrenciler yabancı kökenli sözcükleri Türkçe karşılıklarına oranla daha çok tercih ediyor.
MEB’in, Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Bağcılar Belediyesi, Asımın Nesli Vakfı ve Asımın Nesli Kuran Kursu ortaklığı ile “Küçük Hafızlar Projesi” adı altında çocukları vakıflara teslim ettiği ortaya çıktı.
‘Nitelikli’ olarak tanımlanan okulların büyük bölümünü yine imam hatip ve meslek liseleri oluşturdu. Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerine 86 bin, imam hatip ve meslek liselerine ise 53 bin kontenjan ayrıldı.
Liseye Geçiş Sınavı LGS 2019 başvuruları bugün itibariyle başladı. 1 Haziran tarihinde yapılacak sınavın başvuruları 14 Nisan tarihine kadar devam edecek.
MEB, öğrencilere yönelik faaliyet yürütmesi yargı kararlarıyla engellenen Ensar Vakfı’nın okullarda çalışma yapmasına olanak sağlamaya devam ediyor
31 Mart Yerel Seçimlerine üç gün kala üç büyük şehirdeki Büyükşehir Belediye başkan adaylarının eğitim ve öğrencilerle alakalı seçim vaatlerini derledik. Millet İttifakı adayları daha yapısal sorunlara eğilirken, Cumhur İttifakı adayları günlük problemlere odaklandı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ortaöğretimde ders sayılarının azaltılması ile ilgili olarak, "Bu sadece ders sayılarıyla ilgili değil, ortaöğretimin yeniden yapılandırılması ve ortaöğretimde kalitenin yükseltilmesiyle ilgili bir çalışma. Çalışmayı birkaç hafta içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığınca ataması yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmenin branş dağılımları açıklandı.
Yurt dışındaki uluslararası hareketlilik programlarına ve projelerine katılan üniversite öğrencisi sayısında büyük artış yaşandı. 2018 yılında hedeflenen rakam 2 bin 100 iken, 9 bin 32 öğrenci yurt dışındaki program ve projelere katıldı.
Fatih Milli Eğitim Müdürlüğü, Suriyeli öğrencilerin taşınması için açılan iki ihaleyi kazanan Aktaş Turizm'e 5 milyon 236 bin 543 lira ödedi, proje uygulanmadı
Ülkelerin eğitim sistemi ve okullardan memnun olma oranı açıklanırken, 2016 yılında açıklanan son verilere göre Türkiye’nin memnuniyet oranı yüzde 54 olarak saptandı.
MEB, “Tasarruf tedbirleri” kapsamında birçok projeyi rafa kaldırdı. Çok sayıda proje ödenek yetersizliğinden iptal edilirken Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bütçesini 2.5 milyar TL aştı
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yüksek öğretimde açık öğretimde öğrenim gören öğrenci sayısının, yüz yüze eğitim gören öğrenci sayısını aşmasını, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.
Türkiye’de üniversite öğrenimini bırakanların sayısında son beş yılda önemli bir artış kaydedildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği verilere göre son 5 yılda 1 milyon 115 bin 530 öğrenci kayıt yaptırdığı üniversitelerinden kaydını ya sildirdi ya da dondurdu.