Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulları Nurcu cemaat yapılanmalarına terk ediyor. MEB 6 yıl önce Osmanlıca dersi bahanesiyle kapılarını açtığı Hayrat Vakfı’na şimdi de “değerler eğitimi” adı altında yeni izinler verdi.
Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü ve fakültelerin kurulması ile kapatılmasına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla kaldırılan TEOG’dan sonra yerine getirilmeye çalışılan yeni lise giriş sistemi, skandallar zincirine dönüştü. MEB, dün yayımladığı yönetmelikteki ek maddeye, geçerliliğin önümüzdeki 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı olacağını yazdı.
''TEOG bu yıl yapılacak mı?'' sorusu yanıt buldu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG'un bu yıl yapılmayacağını söyledi
Verdiği izinlerle okulları Nurculara açan MEB, Güneydoğu’yu da Nur cemaatinin Diyarbakır kolu Hazreti Süleyman Eğitim Vakfı’na (HASEV) teslim etti. Bakanlık, HASEV’in 10 ilde özellikle pansiyonlarda ve yatılı okullarda “Değerler Eğitimi” konferanslarına izin verdi.
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin, imam hatip öğrencilerine “Afrin Operasyonu” konulu savaş siyaseti kampı yaptırdığı ortaya çıktı.
Milli Eğitim Bakanlığı okulları ‘yeni nesil’ Nurculara açınca, tarikatçı fenomenler ‘‘ilim ve kültür derneği’’ adı altında okullara giriyor.
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İpsala Anadolu Lisesi'nde Osmanlı Türkçesi' ve 'Peygamberimizin Hayatı' türü derslerin zorunlu hale getirilmesini Meclis gündemine taşıdı.
Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara ATV'deki 'Sorularınızı Cevaplıyor' adlı dini programa telefonla katılarak 'soru sorun' çağrısı yaptı.
Okullarda seçmeli ders başvuruları için yarın son gün, fakat öğrenciler istedikleri dersleri seçemiyorlar. Okul müdürleri tarafından oluşturulan “paket seçmeli ders programları”nın tamamı “seçmeli din” derslerinden oluşuyor.
Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü il genelindeki bütün imam hatip liselerine yazı göndererek Cuma gününe kadar 100 bin Fetih Suresi okunmasını istedi. İl Milli Eğitim, okullardaki öğrenci sayısına göre okunacak sure sayısını da hesaplayarak okullara bildirdi!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “yeni bir çağ açıyoruz” diyerek başlattığı ve 2016’dan itibaren 4 yıl süreyle 10.6 milyon tablet dağıtılacağını sözünü verdiği Fatih Projesi 'çöktü'.
Sömestr tatilinin bitip okulların yeni döneme başladığı bugün, Türkiye'nin en ünlü liselerinden Vefa Lisesi'nde okul müdürü evrim düşmanlığı yaptı.
MEB’in öğretmen alımına ilişkin getirilen başvuru şartında, 300 binin üzerinde öğretmen adayı kapsam dışında tutuldu.
Milli Eğitim Bakanlığı, “dindar ve kindar nesil” yetiştirmek için yürüttüğü uygulamalarına “muhbirlik” özelliğini de eklemek için harekete geçti.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yurtdışında eğitim alan üniversite öğrencilerine ilişkin soru önergesine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yanıt verdi. Bakan Yılmaz, son 15 yılda, yurtdışında eğitim alıp Türkiye’ye dönen 95 bin 244 kişiye denklik belgelerinin tanzim edildiğini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı 2017 verileri, eğitim-öğretim döneminde ücretli öğretmen olarak görev yapanların sadece üçte birinin eğitim fakültesi mezunu olduğunu ortaya koydu.
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Çetin, 2 Haziran’da yapılacak liseye geçiş sınavı sorularının çok zor olacağını belirtt.
Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim okullarında sınav sistemini değiştirdi. Bakanlık, 'gerekli görülmesi' halinde dersler için ülke genelinde ortak sınav yapabilecek.
Liselere geçiş için getirilen yeni sistem, özellikle yoksul ailelerin çocuklarını seçeneksiz bırakıyor. Yerleştirmede uygulanacak olan “çember” sistemi, sınıfsal, kültürel ve sosyolojik duvarlar yaratacak.
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) bu yıl 81 ilde yapılacağını açıkladı.