TOBB bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) hazırladığı perakende güven endeksi (TEPE) aralık ayında hem geçen yıla hem de geçen aya göre azalarak, 2019 yılını negatif seviyede tamamladı.
TMO, Suriye’nin Tel Abyad bölgesinden 20 bin ton hububat alacak. Kurum Hububatın Tel Abyad bölgesinden Urfa’ya taşınması için 1,3 milyon TL harcayacak.
Dolar fiyatları, yeni güne 5.92 TL seviyesinden, Euro fiyatları ise güne 6.58 TL seviyesinden başladı.
Türkiye Varlık Fonu’na devredilen kamu bankalarının geri almakta zorlandığı ya da almaktan umudunu kestiği kredilerin tutarında büyük artışlar meydana geldi. Ziraat Bankası ile Halk Bankası’nın takipteki alacakları 2018 sonunda 16 milyar TL’ye çıktı.
Ev hanımı olup herhangi bir emeklilği olmayanlar için bazı şartların karşılanması halinde emeklilik hakkının tanınmasına ilişkin yasa teklifi Meclis'e geldi.
Dolar/TL 5,98 seviyesinin altındaki hareketine devam ediyor.
Patates ve kuru soğanın yurt dışına satışına kısıtlama getirildi.
Ekonomik kriz nedeniyle 2019’da 114 bin 977 esnaf kepenk indirdi. Bu rakam son 9 yılın en yüksek rakamı olarak kayıtlara geçti. KOBİ’lerde batık kredi miktarı da bir yılda yüze 50 arttı. Türkiye’de son 15 yılda kepenk indiren esnaf sayısı da 1 milyon 896 bin oldu.
Kısa süre önce 5,97 TL seviyelerine kadar yükselen dolar bugün hafif çağlı düşüş yaşadı.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk bankalarının 2020 yılı sonu itibariyle batık kredi oranlarında yüzde 7-8'i göreceğini açıkladı.
AKP’li yıllarda üniversitelerde nitelik artırmak yerine sayıyı artırmak tercih edildi. 1923’ten sonraki 80 yılda 77 üniversite açılırken son 15 yılda 129 üniversite açıldı. Plansızlığın bilançosu: Üniversite sayısı ve kontenjanlar artıyor ancak kaynaklar sınırlı kalıyor.
Dolar TL kuru bu sabah 5.97 TL üzerinden işlem görüyor.
İsviçre merkezli fon şirketi True Value Capital Partners'a satılan ve yaşadığı mali kriz nedeniyle geçen ay üretimi durduran TEMSA'nın, Sabancı Holding tarafından geri alınacağı iddia ediliyor.
2019 yılında satılan 1.5 milyar adet paralı poşetten Çevre Bakanlığı 222 milyon TL, Maliye 56 milyon TL gelir elde ederken, marketlerin kasasına da 92 milyon TL girdi. Paralı poşet uygulamasından bir tek vatandaş kaybetti.
Kontratı bu ay sona erecek kiracıların ödeyeceği kiralara yüzde 15.18 oranında zam yapılacak. Yeni gelen zamlarla bin lira olan kira bin 151 liraya çıkacak.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi tarafından hazırlanan "21. Yüzyılın Üçüncü On Yılına Başlarken Türkiye'nin Sağlığı-2019" başlıklı rapor, TTB'de düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. TTB, 13 milyon vatandaşın Genel Sağlık Sigortası kapsamı dışında kaldığını açıkladı.
Ekonomist Mustafa Sönmez, TÜİK'in açıkladığı aralık ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, enflasyon rakamlarını değerlendirdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından "2020’de de enflasyonla mücadele ana gündemlerimizden biri olacak" dedi.
Emekli ve memurların merakla beklenen zamları belli oldu. TÜFE’nin açıklanmasıyla milyonlarca memur ve memur emeklisi ile işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam açıklandı.
TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı.