Rus Tarım Ürünleri Denetim Ajansı Rosselhoznadzor'un 18 ton Türk narını Akdeniz meyve sineği larvası içerdiği için geri gönderdiği bildirildi.
Dolar/TL 23 Ekim'den bu yana en yüksek seviye olan 5.80 civarındaki hareketini sürdürüyor.
İŞKUR’un kasım ayı raporu trajik sonuçlarla dolu. 1 yıldan uzun süredir işsiz olanların sayısı geçen yılın 4,5 katı. 15-34 yaş arasındaki artış hızı korkutuyor. 1 yıldan uzun süredir iş arayan üniversite mezunu sayısı ise geçen yıldan yüzde 470 fazla.
Türkiye'nin önde gelen otobüs üreticilerinden TEMSA, 23 Aralık'a kadar üretimi durdurdu.
2020 yılı için geçerli olacak asgari ücret için düzenlenen toplantıların ikincisi sona erdi. Üçüncü toplantı 17 Aralık'ta yapılacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün düzenlediği 2 ihalede 5 milyar 665,4 milyon lira borçlandı
Dolar/TL bu sabah ise güne 5.82 seviyesinin hemen altında başladı.
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında bugün ikinci toplantısını yapacak.
Merkez Bankası Beklenti Anketi sonuçlarına göre, 12 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 10.07'ye geriledi.
Yurtdışında 40 yıldır yaşayan kardeşinin kimliğini kullanan Necati Yıldız, şirket kurarak piyasayı dolandırdı. Durumdan tesadüfen haberdar olan Mustafa Yıldız, ağabeyinden şikâyetçi oldu. Kardeşlerden birinin şikâyetçi, diğerinin sanık olduğu davada 13 yıl hapis cezası çıktı.
Türkiye ve global piyasalarda merkez bankalarının kararlarının izleneceği yeni haftaya Dolar/TL 5,78 seviyesinden başladı.
Yeni yılda ödenecek zorunlu trafik sigortası rakamları belirlendi. Ocak ayında İstanbul'da en az riskli grupta sayılan bir araç için tavan fiyat 791 lira olacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı doğal sit alanları için koruma ve kullanım koşullarını yeniden düzenledi. Düzenlemede yer alan maddeler, nitelikli doğal koruma alanlarında adeta yapılaşmanın önünü açıyor.
TMO, vatandaşa kilosunu 6.5 liraya sattığı nohudu ihracat diye bazı Türk firmalarına 2 lira 31 kuruştan sattı. TMO kendi vatandaşından esirgediği ucuzluğu yabancılara sağladı.
31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den AKP’ye geçen Bergama Belediyesi’nde Bergama Araştırmaları Kütüphanesi’nde görev yaparken depoya sürülen ve daha sonra işine son verilen Aydın İleri, "Hukuk, adalet, emek mücadelesi, eşitlik ve barış mücadelesi hep sürecek" dedi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) kamu bankaları ve Hazine'den sonra şimdi de Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması için karar alındı.
Hükümet 2020’de kıdem tazminatını yeniden gündeme getirmeye hazırlanırken, Türk-İş, genel kurulda, “delegelerin oybirliğiyle kıdem tazminatına dokunulması halinde genel greve çıkılacağına dair kararı” yeniledi. Kararın gerekçesinde AKP’nin işçi haklarını budadığı vurgulandı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Erzurum'da yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisini harekete geçirme zamanının geldiğini söyledi.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nu (PPK) yeniden aylık olarak toplama kararı aldı. Böylece Merkez Bankası iki sene öncesinde olduğu gibi faizlere aylık olarak müdahale edebilecek.
1 Ocak-1 Aralık 2019 tarihleri arasında UYAP üzerinden açılan icra dosyalarının sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,5 oranında artarak 8 milyon 469 bine ulaştı.
Dolar/TL yeni güne 5,75 liranın hemen altında yatay bir seyirde başladı.