Güven kaybı sermaye çıkışında etkili oldu. Türkiye krizden çıkış için umudunu yurt dışından gelecek kaynağa bağlarken ülkeden sermaye çıkışı hız kazandı. Bir yılda 3.6 milyar dolar yurt dışına çıktı.
ABD'nin Suriye'den çekilme takvimi ve makro ekonomik gelişmelerin izleneceği haftanın ilk günü dolar/TL 5.33 seviyesinde işlem görüyor
Sanayi sektöründe yaşanan kaynak ve üretim sıkıntısı, Çin'den sonra en büyük üretici konumundaki beyaz eşya sektörünü 2008 rakamlarına döndürdü.
Kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla geçen yıl esnaf ve sanatkara kullandırılan kredi miktarı bir önceki yıla göre yüzde 44 artışla 18,7 milyar liraya ulaştı.
Düşen sanayi üretimi ve gerileyen güven endeksine dikkat çeken CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, yerli üretimi köstekleyip ithalatı ve yandaş ekonomisini besleyen son dönemde çıkan yasaları özetledi.
Rusya, Türkiye’den aldığı domates kotasını ikiye çıkardı. Yapılan yeni anlaşmaya göre buna karşılık sıfır gümrükle 5 bin ton kırmızı et ithal edilecek.
Bin liranın altındaki emekli aylıklarını bin liraya tamamlama sözü, torba yasadaki gecikme yüzünden şubat ayına kaldı.
Türkiye'de son dönemde temel gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışı tüketicilerin tepkisini çekiyor. Uzmanlara göre, sorun yerli ürünlerde değil, üretimi tepeden tırnağa dışa bağımlı hale getiren yaklaşımda.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz sondajı için çalışmalara başlandığını ifade ederek, "İnşallah Şubat sonu Mart içerisinde ilk sondajımızı neticelerini alacağız" dedi.
Türkiye tarım alanlarını bir bir yok eder, ithalatın kapılarını sonuna kadar açarken 8 yıldır savaştaki Suriye’den bile ürün alıyoruz. İki ülke arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 1.4 milyar dolara ulaştı.
Beyaz eşya iç satışları ÖTV teşvikinin frenleyici etkisine rağmen 2018'de yüzde 17 daralarak 6.17 milyon adet olurken, Mart sonunda kadar uzatılan ÖTV indiriminin 2019 yılı boyunca devam etmemesi durumunda sektörün yüzde 15 küçülmesi bekleniyor.
CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, soğan ithalatında verginin 1.5 aylığına sıfırlanmasına tepki göstererek "İthal edilecek ülke, bağlantı, taşıma, depolama 1.5 ayda mümkün değil" dedi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) nisandan ocağa çektiği genel kurulu tamamlandı. Olağanüstü genel kurulda Merkez Bankası'nın 2018 yılı kesinleşmemiş hesap dönemi karından hesaplanan tutarın yüzde 90'ının avans olarak dağıtılması kabul edildi.
Son 16 yılda icra dosyası sayısı 8 milyondan 20 milyona çıktı.
Kur haftanın son işlem gününe yükselişle başladı.
1000 liranın altında aylık alan 105 bin emeklinin aylığı 1000 liraya tamamlanacak. Ancak aylığı 1000 liraya tamamlanan emekliler yaklaşık 3 yıl zam alamayacak ve 1000 liralık gelirleri artmayacak.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Berat Albayrak'ın "Japon Yeni cinsinden samuray bono ihracı için görüşmelere başladık" sözlerine tepki gösterdi.
TCDD Genel Müdürlüğü yatırımları, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinden sermaye transferi yolu ile finanse edilecek. TCDD’nin geçmiş yıllarla birlikte toplam bilanço zararı ise 18 milyar lirayı aşmış durumda.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mali disiplini kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini belirterek, “2019’da daha güçlü adımlar atacağız” dedi. Albayrak, marketlerde istenilen rakamların olmadığını, bunu konuşacaklarını söyledi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "2018 yılında 100 milyon ton kömür üretimi” hedefi tutturuldu" dedi.
Merkez Bankası beklentilere paralel olarak faizlerde değişikliğe gitmedi. Politika faizi olan yüzde 24 seviyesindeki bir hafta vadeli repo ihale faizi sabit kaldı.