Bu yıl ilk kez bütçe hazırlama yetkisini alan Cumhurbaşkanlığı, makam araçlarını tasarruftan muaf tuttu. 2019’da yatırım programında kamuya “zorunlu haller dışında, taşıt alımı yapılmayacaktır” kuralı konulurken “zorunlu” alımlar için tavan bedeli 161 bin 600 lira oldu.
Türkiye'nin cari işlemler dengesi Ağustos'ta 2.59 milyar dolar fazla verirken, 12 aylık cari açık ise 51 milyar 125 milyon dolar oldu. Böylece cari açık, 2015 eylülünden bu yana aylık bazda ilk kez artıya geçti.
Türk Hava Yolları, İstanbul Yeni Havalimanı’ndan kampanyalı ücretlerle, Ankara, Antalya, İzmir’e 59, Ercan’a 179 TL ve Bakü’ye 99 dolara uçacak.
Konkordato talep eden Yörsan Gıda'ya yönelik bazı alacaklıların icra takibine geçtiği belirtildi. Zincir marketlere satılan ürünlerin kâr marjındaki düşüş, akaryakıt nedeni ile artan lojistik giderleri ve kredi maliyetlerindeki yükselişin şirket dengesini bozduğu öne sürüldü.
Dün yüzde 1'in üzerinde değer kaybeden dolar/TL yeni güne düşüşle başladı.
TÜSİAD’ın Merkezi Yönetim Bütçesi raporuna göre, hükümet 2016’da 55, 2017’de 65 milyar liralık harcamayı ‘diğer giderler’ adı altında gizledi.
İhracat birim değer endeksi yüzde 0,6 azalırken, miktar endeksinde düşüş yüzde 6'yı buldu. Diğer taraftan İthalat birim değer endeksi yüzde 4,3 artarken, miktarı yüzde 26 azaldı.
TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı "Enflasyonla Topyekun Mücadele" programına destek vereceklerini söyledi.
Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum. Dolar/TL 6,10 seviyesinin hemen üzerinde bir seyir izliyor. Euro/TL ise 7,02'den işlem görüyor.
Sayıştay, özelleştirilen kuruluşları alan şirketlerin Türk Lirası’na çevrilen borçlarına yüzde 11 yerine, dolar cinsinden yüzde 2.5, 3.5, 5 gibi faiz uygulandığını saptadı. 474 milyon 407 bin liralık eksik tutarın şirketlerden tahsili istendi.
Ekonomik kriz, bir dönem halk ekmek büfeleri önündeki uzun ekmek kuyruklarını da yeniden getirdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı açıkladı.
Türk Lirası'ndaki (TL) sert değer kaybı sonrası İstanbul'daki onlarca tarihi yalının başta Katar olmak üzere Orta Doğu ülkelerine satıldığı belirtiliyor.
Kendi adına ve hesabına çalışan esnaf ve sanatkârlardan oluşan 13 milyon kişi, yaklaşık 83 milyar liralık sigorta ve genel sağlık sigortası primini ödeyemedi.
IMF Türkiye'nin büyüme beklentilerini düşürerek 2019 yılı için ekonominin yüzde 0.4 büyüyeceğini açıkladı. Kuruluş Temmuz ayında Türkiye'nin 2019 için yüzde 3.9 büyüyeceğini tahmin etmişti.
Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''114 firmadan fahiş fiyat artışıyla ilgili savunma istendi. 3 bin 974 firmada toplam 69 bin 200 ürün denetlendi'' denildi.
Türk lirasının değer kaybıyla birlikte euro bazında asgari ücret 2016'ya kıyasla yüzde 45 gerilerken Türkiye Avrupa asgari ücret sıralamasında uzun yıllardır üzerinde yer aldığı Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan gibi ülkelerin çok gerisinde kaldı.
Ekonomist Mahfi Eğilmez: 457 milyar dolar dış borcu, bir yıl içinde çevirmesi gereken yaklaşık 230 milyar dolarlık dış yükümlülüğü bulunan Türkiye'nin dış finansmana erişim için aradığı çözümün yeni kurulacak birim için alınacak danışmanlık meselesiyle gündeme gelmiş olduğu anlaşılıyor.
Reuters ajansının aktardığına göre Türkiye 17 Ekim'den itibaren çelik ithalatı kotası uygulayacağını Dünya Ticaret Örgütü'ne bildirdi.
Hazine Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Bankalar Birliği’nin, reel sektörümüzün kredi borç ödemelerinin yapılandırılmasına ilişkin aldığı tavsiye kararını çok önemli görüyorum" dedi.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) kredi borcu bulunan işletmeler için ödeme kolaylığı sağlayacak, bankalara tavsiye niteliğindeki vadelendirme kararını açıkladı.