Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Türkiye’ye yönelik 2021 yılı için ekonomik büyüme tahminini yüzde 6,1’den yüzde 8,6’ya yükseltti.
Mevsim yüzünü kışa çevirirken doğalgazdan elektriğe, gıdadan konut kiralarına her şey zam yağmuru altında. Artan fiyatlar karşısında geliri sabit kalan milyonlar “Bu yoklukta kış nasıl geçecek?” diye düşünüyor.
Artan hayat pahalılığı, kiralar ve temel ihtiyaçlar, zaten yetmeyen asgari ücretin tamamen erimesine neden oldu.
Merkezi yönetim bütçesinin gider kalemlerine bakıldığında dikkat çekici bir tablo ortaya çıktı. İşte bu yılın Ocak - Ağustos döneminde yapılan harcamalar...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; 17 gün süreyle gerçekleştirilen tam kapanmanın yapıldığı geçtiğimiz Mayıs ayında Türkiye genelinde yaklaşık 112 bini mesken abonesi olmak üzere 143 bin abonenin elektriğinin kesildiğini dile getirdi.
Son günlerde temel ihtiyaç maddeleri başta olmak üzere birçok ürüne gelen zamlar yurttaşın en önemli gündem maddesi haline geldi.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un talimatıyla 5 zincir marketteki ürünlerde fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının tespiti için ticaret müfettişleri görevlendirildi.
İBB, tamamı yerli ve milli olanaklarla üretilecek 50 yeni nesil Deniz Taksiden 8’ini suya indirdi. ‘24 Eylül Dünya Denizcilik Günü’nde, Haliç Tersanesi’nde gerçekleştirilen törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Deniz taksilerin tümünün Haliç Tersanesi’nde üretilmesi çok çok değerli" dedi.
2006-2011 arasında Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapan İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirdi.
Geçiş ücreti 15 Euro’ya endekslenen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün maliyeti 1.8 milyar Euro olarak hesaplandı. 12 yıl boyunca köprüden garanti sayısı kadar araç geçse de geçmese de şirkete toplam 2.8 milyar Euro ödenecek.
Enerji üretim ve dağıtım sektöründen dört kaynağın Reuters'e verdiği bilgiye göre, gelecek ay başında doğalgaz fiyatlarında ortalama yüzde 15, elektrikte ise yüzde 8-15 artış yapılması bekleniyor.
Merkez Bankası politika faizini yüzde 19'dan yüzde 18'e indirdi.
Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2021 yılının Ocak-Temmuz döneminde, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 82 artarak 741 bin kişiye yükseldi. Temmuz sonu itibarıyla toplamda 3 milyon 644 bin vatandaş yasal takipte bulunuyor.
Erdoğan’ın ‘halinden memnun’ dediği yurttaşlar kredi borcu altında eziliyor. 25,5 milyon kişi kredi borçlusu. Başka bir ifadeyle her 100 kişiden 30’u bankalara borçlu. 2,3 milyar liralık kredi ise takibe düşmüş durumda.
Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 milyon 723 bin 115'e yükseldi. Vaka sayısı ise 230 milyon 339 bin 30 oldu.
TÜİK verilerine göre, Tüketici Güven Endeksi, Eylül’de yüzde 1,8 artışla 79,7’ye yükseldi.
Köprü ve otoyolların geçiş ücretleri büyük tartışma konusu olmaya devam ederken HGS ve OGS’lerden otomatik tahsilat yapılamadığında vatandaşlar yüksek tutarlı icra davaları ile karşı karşıya kalıyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği iki tahvil ihalesinde 9 milyar 711,6 milyon lira borçlanmaya gitti.
Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) 2. çeyrek “Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri” raporunu açıkladı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin doğalgaz talebinin bu yıl 60 milyar metreküp civarında çok yüksek bir seviyede olacağını söyledi.
TÜSİAD Başkanı Kaslowski, AB’nin kuruluş ideallerine aykırı durumun yeniden müzakere edilmesi gerektiğini söyledi.