CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, sanayi üretiminin desteklenmesi kapsamında elektrik bedellerindeki TRT payının kaldırılmasını 'makyaj' olarak değerlendirdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, sanayi üretiminin desteklenmesi kapsamında elektrik bedellerindeki TRT payının kaldırılmasını “makyaj” olarak değerlendirirken, “Elektrikte TRT payı sadece sanayi için değil, tamamen kaldırılmalıdır. Bu yapılmayacaksa sanayi sektörü ile birlikte böylesi bir durgunluk döneminde hiç olmazsa turizm ve tarım sektörü ile esnafımızdan da TRT payı alınmasın” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda sanayi üretiminin geliştirilmesi ile ilgili tasarının, TRT payı ile ilgili düzenlemesi üzerine konuştu. Sanayinin kullandığı elektrik bedelinden TRT payının kaldırılmasının ciddi bir katkı olmayacağını kaydeden Budak, sanayi sektörüne rekabet gücü sağlayacak bir maliyetle enerji sağlanması gerektiğini söyledi. Budak, “Sanayi sektörünün sorunu TRT’nin yüzde 2’lik payı değildir. İmalat sanayinin yapısal pek çok sorunu var. Böylesine devasa bir sektör için 360 milyon TL’lik tasarruf sağlayacak bir adım ancak makyaj düzenlemesi olur. Bir katkıdır ancak asıl olan enerji maliyetlerini ciddi şekilde aşağı çekebilecek önlemlerdir” dedi.
ESNAF, TURİZM VE TARIMA DA DESTEK
Ekonomide ciddi bir daralma yaşandığını bir çok sektörün sıkıntı yaşadığını kaydeden Budak, “Turizm ve tarım Türkiye için stratejik sektörlerdir. Turizm, ülkemize doğrudan döviz kazandıran bir numaralı sektördür ve 54 sektöre hareketlilik getiriyor. Sanayi sektörüne verilmesi öngörülen TRT payı desteğinin, böylesi bir kriz döneminde turizm sektörüne, tarım sektörüne ve esnafımıza da verilmesi yerinde olacaktır. Sıkıntı içindeki esnafa, turizmciye, üreticilere küçük bir katkı olacaktır” diye konuştu. Budak, şöyle devam etti:
TRT İYİ YÖNETİLSİN YÜZDE 2 TAMAMEN KALKSIN
“Destek kapsamının, ekonomideki daralma nedeniyle sıkıntı yaşayan diğer sektörlere de yansıtılması çok büyük yük getirmeyecektir. Ayrıca TRT, bu yüzde 2’lik payı almazsa, yaşamayacak mı? Bütçesi var, reklam geliri var neden bu yüzde 2’lik paya ihtiyaç duyuyor? Çünkü iyi yönetilmiyor. TRT iyi yönetilmeli ve kendi kaynakları ile faaliyetlerini sürdürebilmeli, hatta kara geçebilmelidir. TRT yönetiminin beceriksizliğinin bedelini 80 milyon ödüyor. TRT iyi yönetilsin, bu yüzde 2’lik pay tamamen kalksın.”
Vişne Haber Ajansı