loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Macron’un gayesi İslam ve Müslümanlar ile hesaplaşmak

Erdoğan: Macron’un gayesi İslam ve Müslümanlar ile hesaplaşmak
Tarih: 20.10.2020 - 14:30
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ve gözlemci ülkelerin Diyanet İşleri Bakanları, Başkanları ve Başmüftüleri İstişare Toplantısı’na video mesaj gönderdi.

 İslam ülkeleri Diyanet buluşmasına video mesaj gönderen AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı: “İçinden geçtiğimiz bu sancılı ve imtihanlarla dolu dönemde, Müslümanlar olarak birbirimizi daha fazla dinlememiz, daha sık fikir alışverişinde bulunmamız gerektiğine inanıyorum. Asırlar boyunca insanlığa ışık tutan, ilim, hikmet ve barışla anılan kadim İslam beldelerinden, bugün, ne yazık ki feryatlar yükseliyor. Dünya genelinde her gün ortalama bin Müslüman kardeşimizi teröre veya şiddete kurban veriyoruz. Bilhassa ırkçılık, kavmiyetçilik, mezhepçilik ve terör fitnesi, İslam alemini içeriden çökerten sorunlar haline gelmiştir” 

Macron’un “İslam krizde” ve “İslam yapılandırılmalı” sözlerine de tepki gösteren Erdoğan, “Macron’un başını çektiği bu girişimlerin gayesi Müslümanlarla hesaplaşmaktır” dedi. ”Yakın zamanda gündeme getirilen Fransız İslamı, Avrupa İslamı, Avusturya İslamı gibi kavramlar bunun en son örnekleridir. Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un başını çektiği bu tür girişimlerin esas gayesi, İslam ile ve Müslümanlar ile hesaplaşmaktır.” diyen  Erdoğan, ”İnsanlar dini alandaki susuzluklarını sahih kaynaklardan gideremezlerse DAEŞ, FETÖ, El Şebab, Boko Haram gibi terör örgütlerinin İslama mugayir sapkın yapıların pençesine düşeceklerdir. Emperyalistlerin bizi Şii, Sünni, Siyah, Beyaz, Türk, Kürt, Arap, Farisi diye bölmesine müsaade etmeyeceğiz” ifadelrini kullandı. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları