Erdoğan: Yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız
![Erdoğan: Yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız Erdoğan: Yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız](https://www.istanbulgercegi.com/uploaded/bilgilendirme/2021/buyuk/erdogan-yeni-normallesme-takvimimizi-onumuzdeki-gu-1620473610.jpg)
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız'' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 81 ilden 560 gençle En Uzun İftar Sofrası programı'na katıldı.
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"(Pandemi sebebiyle okullarımızdan uzak kaldık, okullarımızı çok özledik. Okullarımız açılacak mı?) İnşallah 17 Mayıs itibariyle başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Normal hayata döneceğimiz günler yakın. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak. Vefat sayısında ciddi manada düşüş var. Sizleri okulunuzla buluşturmak için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Derdimiz bir an önce sağlıklı bir şekilde okullarımıza kavuşmaktır."
"Elbette bulduğumuz her fırsatta torunlarımızla çocuklarımızla iftar yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz ama ben yine de sizlere özel olarak şu tavsiyemi yapıyorum aman hem ailenizle birlikte iftar yapmaktan ama bunun yanında da fakir fukara sofrasında olmaktan da bence geri durmayın. Hele hele okuldaki arkadaşlarınızla tabi şimdi bu Korona hep önü kesiyor ama onlarla iftar yapmak da bir başka zevktir. Ondan da ayrı kalmayın derim. "
"Yarın akşam burada ben 'Diyarbakır Anneleri'yle birlikte inşallah iftar yapacağım."
"Siyasete kendimize ait hissettiğimiz davamıza daha iyi hizmet edebilmek için girdik. Bir eğlence olsun diye girmedik. Bir dava olarak baktığımız için girdik. Elde ettiğimiz her başarıya geldiğimiz her makama da aynı hissiyatla baktık. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmet etmeye geldik. Her işimize öncelikle Allah'ın rızasına nayıl olmak için başlıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız her eserin ve hizmetin ardından milletimin gönlünden kopup gelen bir 'Allah razı olsun' sözü bize en büyük mükafattır. Dünyanın dört bir yanındaki mazlumların kalplarini ve gönüllerini Türkiye'ye çevirmiş olduğunu görmek ise sorumluluğumuzu daha da ağırlaştırıyor. Bugün Afrin'de iftar saatine doğru oralardaki dükkânların kapılarında Tayyip Erdoğan'ın resimleri asılıydı. Bu acaba niçin? Afrinli böyle b ir sevgiyi o resimlerle nasıl sembolleştiriyor? Birbirimizi tanımıyoruz. Ha tanıyoruz nereden? Onlar mazlum durumdayken bizler kardeşleri olarak onların yanında yer aldık. Oradan tanışıyoruz: İşte tüm bunlardan aldığımız güçle vesayetten darbecilere kadar herkese meydan okuyor, dünya beşten büyüktür. Bunu nerede söyledik BM Genel Kurulu'nda. Bazıları hani nerede ne söylüyor diyor da halbuki bir videoyu biraz karıştırı verse görecek. Dünya bütün adaletsizlikleri yaşadığı yerde, karşısında adaletle hükmetmeye çalışan bir Türkiye var. Bunun için de diyoruz ki dünya beşten büyüktür. "
"Yeni bir dünyayı hep birlikte kuracaksak bunu ben göremezsem bile inşallah sizler bunu göreceksiniz, bunu sizler başaracaksınız. AK Parti'nin attığı bu adımlar özellikle çok büyük bir önem arz ediyor. Ben gençler sizlere çok güveniyorum. İnşallah bunu başaracaksınız."
"Bu seçim çalışmalarından, gece geç saatlerde eve gelişlerden bir tanesinde de yine eve çok geç gelmiştim. Yatak odamızın kapısına büyük kızım bir pusula yapıştırmıştı. Pusulada şu yazıyordu, babacığım bir geceni de bize ayırır mısın? Çünkü her gece eve geliş saat gece 12-1. Tabii biz de çalışmalarımızı yapıyoruz. Belki yanlış yaptım ama sonra düşünüyorum ki ya biz çalışmazsak, o çalışmazsa, bu çalışmazsa kim çalışacak? Bizler bir şeyler yapmamız lazım. Yarının aydınlık Türkiye'sini diyoruz ya Gazi'nin söylediği gibi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak bu lafla olmaz. Türkiye'yi muasır medeniyetler üzerine çıkaracaksak çok çalışacağız. Bu 18 senede öyle çok çalıştık öyle çok çalıştık ve hala öyle çok çalışıyoruz ki İstanbul İzmir İstanbul arasını 3 saat 15 dakikaya düşürdük mü? Davama, ülkeme ve milletime karşı sorumluluklarımı yerine getirmek için koştururken çocuklarıma yeteri kadar vakit ayıramamış olmak en büyük yaramdır. Hamd olsun onlar bu durumu gördükleri için fedakarca sabrettiler hep yanımda oldular. "
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları