loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe, Adana Demirspor'u 1-0 yendi

Fenerbahçe, Adana Demirspor'u 1-0 yendi
Tarih: 11.08.2024 - 01:38
Kategori: Spor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında konuk ettiği Adana Demirspor’u 1-0 yendi. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan maçta golü 34. dakikada Maximin'in asistinde Dzeko kaydetti.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında bugün Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadı'nda oynanan maçı 1-0 Fenerbahçe kazandı. Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında konuk ettiği Adana Demirspor’u 1-0 yendi. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan maçta golü 34. dakikada Maximin'in asistinde Dzeko kaydetti.

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Adana Demirspor'u evinde ağırlayan Fenerbahçe, rakibini tek golle yendi 3 puanı aldı.

Ülker Stadı'nda oynanan maçta baskılı başlayan Fenerbahçe, oyunun sık sık durmasıyla pozisyon üretmekte zorlandı. Aradığı golü 34. dakikada Edin Dzeko ile bularak öne geçen Fenerbahçe, ilk yarıyı 1-0 üstün tamamladı.

İkinci yarıda pozisyon üretmekte zorlanan Fenerbahçe, topun hakimiyetini ise bırakmadı. Rakibinin kalesinde ciddi fırsat yaratmasına müsaade etmeyen sarı-lacivertliler, skoru korumayı başardı ve sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Teknik Direktör Jose Mourinho, Adana Demirspor’u 1-0 yendiğimiz maçın ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

Maçı değerlendiren Portekizli çalıştırıcı, “Bugün olmayan tek şey gollerdi. Çünkü ilk 60-65 dakikada sergilediğimiz oyuna baktığınız zaman sonuç tamamen farklı olmalıydı. Çok fazla pozisyon kaçırdık. Benim yarım pozisyon diye adlandırdığım pozisyonları da kaçırdık. Bu ne anlama geliyor? Final bölgesinde, üçüncü bölgede son pas ve kararlarda doğru şeyleri teknik anlamda yapamama ama maç boyunca dominant olan taraftık. Daha farklı sonucu hak ediyorduk. Belirli bir dakikadan sonra takım fiziksel olarak düştü. Çünkü Maximin 90 dakika oynayacak durumda değil. Aynı şekilde İrfan da… Orta sahada da sürekli İsmail ve Szymanski ile oynuyoruz. Dolayısıyla takım son bölümde birazcık fiziksel anlamda düşüş yaşadı. Bu istemediğimiz bir şeydi ama çok çok hak ettiğimiz galibiyeti bugün elde etmeyi başardık ki sonuca baktığımız zaman daha da fazlasını hak ediyorduk.” ifadelerini kullandı. 

Oyun içinde oyuncuların değişen pozisyonları içinse Mourinho, “Bir pozisyonda elinizde iki oyuncu olduğu zaman bu değişiklikleri yapmak daha kolay oluyor. Mesela Dzeko’nun yerine Nesyri girebiliyor. Bu sizin için kolay oluyor ama bazı durumlarda da pozisyon anlamında adaptasyon yapmanız gerekiyor. Mesela Szymanski orta saha olarak oynadı. Normalde kendisi daha ofansif bir oyuncu. Sonra Bartu oyuna girdi. Türk futbolu için iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendisi iyi bir genç oyuncu. Onlara süre vermekten korkmuyoruz ki kendisi daha fazla süre alacak. Aynı zamanda elimizde Yusuf ve Oğuz var. Kısa da olsa üst üste süreler aldı. Türk futbolu için iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben evet, Fenerbahçe için çalışıyorum ama en direkt olarak aynı zamanda Türk futbolu için çalışıyorum.” dedi.

Basın toplantısında kulübümüzün başlattığı eğitim kampanyasıyla ilgili Mourinho, “Bu kampanya Fenerbahçe’nin bir kampanyası. Ben de buna bağlı olmaktan gurur duyuyorum ama belirtmiş olduğum gibi başkanımıza, kulübümüze bağlı bir kampanya. A takımın teknik direktörü olarak benim de parçası olmam gereken bir iş olarak bunu görüyorum. Bu kampanyanın bir parçası olmak zevk. Ben her zaman bu tarz kampanyalarda elimden geleni yapmak isterim. Kulübümüz harika bir kampanya başlattı. Gurur duyuyorum. İki seneliğine evim olacak bu ülkede çocuklar için bir şeyler yapmak istiyorum.” ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe: 1 - Adana Demirspor: 0

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Atilla Karaoğlan, Ceyhun Sesigüzel, Abdullah Bora Özkara
Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel (Dk. 76 Mert Müldür), Djiku, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu (Dk. 88 Çağlar Söyüncü), İsmail Yüksek, Szymanski, İrfan Can Kahveci (Dk. 89 Oğuz Aydın), Tadic, Saint-Maximin (Dk. 76 Bartuğ Elmaz), Dzeko (Dk. 76 En-Nesyri)

Adana Demirspor: Deniz Eren Dönmez, Manev (Dk. 77 Fougeu), Semih Güler, Gravillon, Mohammadi, Jose Rodriguez (Dk. 77 Abdulsamet Burak), Yusuf Sarı (Dk. 65 Bünyamin Balat), Michut (Dk. 86 Ali Yavuz Kol), Maestro, Tayfun Aydoğan (Dk. 77 Alioui), Yusuf Barasi
Gol: Dk. 34 Dzeko (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 16 Maestro, Dk. 40 Mohammadi (Adana Demirspor), Dk. 26 Oosterwolde, Dk. 90 Bartuğ Elmaz, Dk. 90+3 Jose Mourinho (Teknik Direktör) (Fenerbahçe)

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları