Tarih:
10.06.2015
Yalan ve dolan...
Melih Aşık; Seçim bitiyor. Kendi koyduğu barajı geçemiyor. Ama sözünü tutmuyor. Sadece bir liderin değil birden fazla liderin tavrı böyle.
Siyasi lider garanti veriyor:- Şu kadar oy almazsam çekilirim...
Seçim bitiyor. Kendi koyduğu barajı geçemiyor. Ama sözünü tutmuyor. Sadece bir liderin değil birden fazla liderin tavrı böyle.
Peki, biz bundan sonra bu liderlerin verecekleri sözlere inanacak mıyız?
Bir kez sözünü tutmamış adam bir daha tutmazsa söylenecek sözümüz kalır mı?
Bu şekilde ona yalancılıkta açık çek vermiş olmuyor muyuz?
Hesap sorduğumuzda şunu söylemez mi?
“Ben daha önce sözümü tutmadım, siz buna rağmen bana oy verdiniz. O yüzden artık verdiğim sözleri tutmaya gerek görmüyorum.”
Seçim kaybeden liderin istifa etmesi siyasi geleneğimize girmediği gibi yalan söyleyen liderin bu yüzden cezalandırılması da söz konusu olmuyorsa... Siyasette yalanı biraz da halk meşrulaştırmış olmuyor mu?
PKK’dan itiraz!
PKK liderlerinden Mustafa Karasu:
- Emanet oylar yoktur, HDP bunu yanlış değerlendiriyor, dedi dün...
Oysa HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ne demişti:
- Bize emaneten oy vererek HDP’nin demokratik siyasetin önünü açmak isteyenleri mahcup etmeyeceğiz...
PKK “Bizim kimseye borcumuz yok, kendimizi frenlememize de gerek yok” havasında. Yeni problem oradan uç veriyor!
REYHAN
Hatay - Reyhanlı’da 2013 yılının 11 Mayıs günü bombalar patladı... 52 kişi öldü, 146 kişi yaralandı. Bu insanların çoğu sakat kaldı. Tayyip Erdoğan bir hafta sonra ABD’ye gidecekti. Başkan Obama’yı Suriye’ye karşı savaşa girmeye ikna edecekti. Reyhanlı faciası açıkça Erdoğan’ın elini güçlendirmeye yönelik bir kanlı komplo idi. Tezgâhı planlayanlar açıkça AKP politikasına destek vermeyi amaçlıyordu...
Kaybolan 52 can AKP politikalarının kurbanıydı.
Seçim sonçlarına baktık... Reyhanlı’da AKP yüzde 63 oy almış, CHP yüzde 16, MHP yüzde 13, HDP yüzde 2.5... AKP açık ara birinci... Söyleyecek bir şey bulamadık!
AKP koalisyon yapmak için muhalefetle görüşecekmiş!
Aylardır “Paralel, terörist, darbeci” dedikleri muhalefeti
hangi yüzle kendilerine ortak alacaklar?
Akif Kökçe
İZMİR
Tayyip Erdoğan’ın “memleketi” Rize’de “gönlündeki partisi” AKP’nin oyu yüzde 66.39... Ahmet Davutoğlu’nun seçime girdiği memleketi Konya’daki oyu yüzde 65.09... Selahattin Demirtaş’ın memleketi Diyarbakır’daki oyu yüzde77.76... Devlet Bahçeli’nin seçime girdiği Osmaniye’deki oy oranı yüzde 40.35.
Kemal Bey’e gelirsek... Memleketi Tunceli’deki oyu yüzde 20... Geçen seçimde CHP’nin iki sandalye kazandığı Tunceli’de o iki sandalye bu defa HDP’ye gitti. Kemal Bey’in “Dersimli Kemal” olan adını en kısa zamanda “İzmirli Kemal” olarak değiştirmesi iyi olacak sanırız...
Mekanizma nasıl?
Seçimler oldu bitti. Şimdiki soru yeni hükümet nasıl kurulacak? Bunun için nasıl bir görüşme ve takvim süreci izlenecek? Eski Adalet Bakanı Prof. Hikmet Sami Türk’e kulak veriyoruz.
- Kesin sonuçları beklemeden Başbakan Ahmet Davutoğlu görevinden istifa edebilir. Cumhurbaşkanı, TBMM’de en çok üyesi bulunan partinin genel başkanına, yani Ahmet Davutoğlu’na yeni hükümeti kurma görevi verecek. Davutoğlu, makul bir süre içinde Meclis’teki partilerden hükümeti kuracak sayıda destek bulamazsa sıra Kemal Kılıçdaroğlu’na gelecek.
- Diyelim o da yeterli desteği bulamadı. Sıra HDP ya da MHP’ye mi gelecek?
- Böyle bir zorunluluk yok. Cumhurbaşkanı güvenoyu alma olasılığına bakacak. O günlerdeki yeni gelişme ve oluşumlara bakarak HDP ya da MHP genel başkanlarına görev vermeden tekrar başa, Davutoğlu’na dönebilir.
Hangi parti hangi partiyle uzlaşabilir. İlk sınav Meclis Başkanı seçiminde verilecek...
Melih Aşık-Milliyet
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları