loading
close
SON DAKİKALAR

Gebze'de şüpheli köpek ölümleri

Gebze'de şüpheli köpek ölümleri
Tarih: 11.10.2024 - 18:04
Kategori: Gündem

Gebze Belediyesi, belediyeye bağlı Hayvan Barınağı önünde ölü bulunan köpek ve kedilerle ilgili açıklamada; “Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili görüntüler kurumumuz tarafından kabul edilemez."

Olay sabah saatlerinde Kocaeli Doğa ve Hayvanları Koruma Kollektifi'nin sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerle ortaya çıktı. Yaşam hakkı savunucusu gönüllüler çöp konteyneri içine atılmış poşetleri açtıklarında kimi hala nefes alıp veren kedi ve köpeklerle karşılaştı. 

Gebze Belediyesi, konuyla ilgili açıklama mesai bitimine doğru geldi. Gebze Belediyesi'nin açıklaması şöyle:

"Bu can kayıplarının tutanakları ilgili birimlere teslim edilmiştir. Gebze bölgesinde kedi ve köpeklerden oluşan yaklaşık 10.000 sokak hayvanı yaşamaktadır. Gebze Belediyesi Veteriner Müdürlüğü rutin çalışmaları ve vatandaş bildirimleri doğrultusunda sokak hayvanlarının sağlıklı yaşaması, yaşamsal bir sorun oluşturmaması için çalışmaktadır. Şehir merkezi ve otoyollardan uzakta Balçık bölgesinde oluşturduğumuz Barınma ve Beslenme Merkezi bu amaçla hizmet vermektedir. Bu bölgede 4000 köpek Belediyemiz ve hayvanseverlerin işbirliği ile yaşamakta, yaşatılmaktadır. Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili görüntüler kurumumuz tarafından kabul edilemez olarak değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili soruşturma açılmıştır. İlgililer soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alınmıştır. Ayrıca Gebze Belediye Başkanlığımızın müracaatı ile Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştır."

Kaynak : istanbulgerceği.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları