loading
close
SON DAKİKALAR

Gebze'de yaşanan hayvan katliamı protesto edildi

Gebze'de yaşanan hayvan katliamı protesto edildi
Tarih: 15.10.2024 - 14:14
Kategori: Yerel

Gebze Belediyesi’nde yaşanan hayvan katliamını protesto eden hayvanseverler Eskişehir’de yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan Merve Akbulut, "Elimiz kolumuz bağlı beklemeyeceğiz. Katillere rağmen, katillere karşı hayvan dostlarımızı yaşatacağız" dedi....

Gebze Belediyesi’nin Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi önünde çok sayıda sokak hayvanının ölü bulunmasının ardından tüm Türkiye’de hayvanseverlerin tepkisi sürüyor. Eskişehir’de İsmet İnönü Caddesi’nde bir araya gelen hayvanseverler Gebze Belediyesi’nde yaşanan hayvan katliamını protesto etti.

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla İsmet İnönü Caddesi’nde toplanıp Köprübaşı’na yürüyen hayvanseverler adına basın açıklaması yapan Merve Akbulut, şu ifadeleri kullandı:

"Gebze’de ortaya çıkan gerçekler, katliam yasasını uygulatmamak için bir arada hareket etmek zorunda olduğumuzun bir kanıtı. Maruz kaldığımız korkunç katliam görüntülerinin bizleri çaresiz hissettirmesine izin vermeyeceğiz, öfkemizi diri tutarak bu yasanın uygulanmasını durdurmak için var gücümüzle çabalayacağız. Biz bu vahşeti durdurmak zorundayız. Unutmayın! AKP-MHP iktidarının Katliam Yasası yürürlükten kalkana kadar mücadeleden tek bir geri adım atmayacağız! Niğde’de, Altındağ’da ve bugün Gebze'de yaşananların bir daha yaşanmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaşanan katliamın her bir sorumlusu tek tek hesap verene kadar elimiz yakalarında olacak.

Bugün Gebze'de yaşanan katliamın münferit olmadığını, bu ülkedeki barınak denilen ölüm kamplarının hemen hepsinde her gün yaşandığını, katliam yasasıyla birlikte artarak devam ettiğini biliyoruz! Barınaklar ölüm kampıdır derken ciddiydik! AYM köpek ve kedilerin bu ölüm kamplarına hapsedilmesini, oralarda öldürülmesini engelleyebilir! AYM başkanına ve üyelerine sesleniyoruz: Gebze’deki öfkeyi görüyorsunuz, bu yasanın halk nezdinde bir karşılığı olmadığını, yani meşru olmadığını görüyorsunuz. Zamanında yürürlüğü durdurma kararı verseydiniz bugün belki bu katliam gerçekleşmeyecekti! Katliam yasasının iptali başvurusunu gecikmeksizin görüşmenizi ve hayvanlara zulüm anlamına gelen bu kanlı yasayı, katliam yasasını, cinayet yasasını bir an önce iptal etmenizi bekliyoruz. Elbette biz yasa iptal edilinceye kadar elimiz kolumuz bağlı beklemeyeceğiz. Katillere rağmen, katillere karşı hayvan dostlarımızı yaşatacağız."

Kaynak : istanbulgerceği.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları