Gelecek Partisi’nden 'ittifak' açıklaması: Muhtemel bir seçimde tercihimizi muhafazakâr sağ partilerden yana kullanacağız
![Gelecek Partisi’nden 'ittifak' açıklaması: Muhtemel bir seçimde tercihimizi muhafazakâr sağ partilerden yana kullanacağız Gelecek Partisi’nden 'ittifak' açıklaması: Muhtemel bir seçimde tercihimizi muhafazakâr sağ partilerden yana kullanacağız](https://www.istanbulgercegi.com/uploaded/bilgilendirme/2020/buyuk/gelecek-partisinden-ittifak-aciklamasi-muhtemel-bi-1591020608.jpg)
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemalettin Kani Torun, muhtemel bir seçimde muhafazakâr sağ partilerin bir arada olduğu ittifakı tercih edeceğini söyledi.
Erken seçim tartışmaları Türkiye’nin gündemine otururken, Gelecek Partisi’nden çok konuşulacak bir açıklama geldi.
Yeniçağ’dan Barış Yahya Çinçin ve Fatih Ergin’in haberine göre, Gelecek Partisi Genel Başkanı Cemalettin Kani Torun, katıldığı televizyon programında partisinin ittifaklar noktasında alacağı pozisyonu açıkladı. Torun, partisinin sağ bloku tercih edeceğini belirterek, “Hemen seçim olmadığı sürece bizim destek veya ithal vekile ihtiyacımız yok. Muhtemel bir seçimde tercihimizi muhafazakâr sağ partilerin olduğu bir ittifaktan yana kullanacağız” dedi.
Parti içerisinde iki görüş hakim
Torun’un açıklamaları, Gelecek Partisi kulislerini de hareketlendirdi. Parti kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, partinin üst kademe organında seçimlerle ilgili iki ayrı görüşün ortaya çıktığı öğrenildi.
Parti içerisindeki bir kanadın seçime ittifak ile girilmesinden yana olduğu belirtilirken, başka bir kanadın ise ittifaksız olarak seçime girmeyi savunduğu aktarıldı.
İttifakı savunan grubun, partinin ittifak ile gireceği seçimden daha güçlü çıkacağını savunduğu kaydedilirken seçime tek başına girilmesini savunan grubun ise Gelecek Partisi’nin barajı geçebilecek gücü olduğunu öne sürdüğü ifade edildi. İttifaka karşı olan grubun partinin oy oranının seçim dönemine kadar yüzde 10’lara çıkacağını savundukları da öğrenildi.
Diğer yandan Gelecek Partisi yönetiminin, Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi ve Saadet Partisi ile seçim ittifakı kurulması için nabız yoklayacağı belirtildi. Partinin genel başkan yardımcılarından belirlenecek bir heyetin önümüzdeki süreçte DEVA Partisi ve SP ile ittifak temasında bulunacağı kaydedildi.
Vekil transferine sıcak bakılmıyor
Gelecek Partisi’nde milletvekili transferi ile ilgili ise herhangi bir görüş ayrılığının olmadığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, erken seçime girme noktasında partili yetkililerin milletvekili transferini en son seçenek olarak düşündükleri aktarıldı.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları