Genç-Sen, İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kapatıldı. Sendika kararı temyize gideceklerini, mücadelelerinin ise süreceğini açıkladı
Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen), İstanbul Valiliği'nin başvurusu üzerine İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada kapatıldı. Mahkeme kapatma gerekçesi olarak 2821 sayılı kanunu gösterdi ve sendikanın işçiler tarafından değil, öğrenciler tarafından kurulduğunu belirtti.
Genç-Sen ise kararı temyiz edecek, sonuç alınamaması durumunda ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracak. Sendika, kapatma kararına karşın mücadelesini ise sürdüreceğini ifade etti.
DİSK: Genç-Sen kapatılamaz
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada kararın tamamen siyasi olduğunu, uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin "Herkesin çıkarını korumak için sendika kurma veya sendikaya üye olma hakkı vardır" maddesini hatırlatan DİSK, Türkiye'nin ise 12 Eylül'den kalma yasalara bağlı olduğunu, AKP'nin bu yasaları değiştirmek yoluna gitmediğini belirtti.
15-16 Haziran'ı yaratan DİSK'in mirasçısı olduğu belirtilen Genç-Sen'in engellemelere karşın mücadelesini sürdüreceğini ifade eden konfederasyon, "Paralı eğitim sistemi değişmedikçe ve gençler hayatın her alanında işsizlikle, güvencesizlikle ve şiddetle karşı karşıya oldukları sürece Genç-Sen mahkeme kararlarıyla kapatılamaz" dedi.