loading
close
SON DAKİKALAR

Genel Sağlık-İş Sendikası Muğla'da ASM'de doktora saldırı için açıklama geldi; Sağlıkta Şiddet Politiktir!

Genel Sağlık-İş Sendikası Muğla'da ASM'de doktora saldırı için açıklama geldi;  Sağlıkta Şiddet Politiktir!
Tarih: 30.07.2024 - 16:48
Kategori: Sendika

29 Temmuz'da Muğla İli Bodrum İlçesi Ortakent ASM'de Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. M. Hürkal TEZVAR görevi esnasında hasta ve yakınları tarafından saldırıya uğramış, yoğun bakımda entübe halde yaşam savaşı veriyor.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Genel Sağlık-İş Sendikası Muğla'da ASM doktoruna yapılan saldırıya karşı açıklama yaptı.

Açıklamaya Muğla Belediye Başkanı Ahmet Aras'da katıldı.

Ahmet Aras açıklamasında;

"Bodrum 12 Nolu Ortakent Aile Sağlığı Merkezi'nde hasta ve hasta yakınlarının şiddetine maruz kalan ve yoğun bakımda olan Aile Hekimi Dr. Mustafa Hürkal Tezvar'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.

Toplum sağlığı için her koşulda canla başla çalışan sağlık emekçilerine yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınıyorum.

Her alana nüfuz eden ve adeta normalmiş gibi ilerleyen şiddet fikrini ve fiilini hayatlarımızdan söküp atmak zorundayız."

Genel Sağlık-İş sendikasından yapılan açıklamada;

"SAĞLIKTA ŞİDDET POLİTİKTİR!

"Dün Muğla İli Bodrum İlçesi Ortakent ASM'de Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. M. Hürkal TEZVAR görevi esnasında hasta ve yakınları tarafından saldırıya uğramış, şu an yoğun bakımda entübe halde yaşam savaşı vermektedir.

Sendikamız Genel Sağlık-İş bugün emek-meslek örgütleri ile birlikte Bodrum Ortakent Yahşi Aile Sağlığı Merkezi önünde YAŞANAN ŞİDDET OLAYI VE SAĞLIKTA ŞİDDET EYLEMLERİNE SESSİZ KALINMASINI PROTESTO ETMEK İÇİN düzenlenen basın açıklamasına katılmıştır.

Sendikamız adına Genel Sekreterimiz Gazi Çeliker ve Genel Dış İlişkiler ve Bilişim Sekreterimiz Veli Can Karabacak Muğla Şube Yönetimimiz ve üyelerimiz ile birlikte basın açıklamasında yer almıştır.

Genel Sekreterimiz Gazi Çeliker yaptığı açıklamada; "Hastalarımız müşteri değildir, müşteri gibi davranmadık davranmayacağız. Şu an yaşanan tamamen terör olayıdır. Sağlıkta şiddet değil, bu terördür ve küçümsememek lazımdır. Sabah evden çıktığımızda akşam eve dönebilecek miyiz bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.
                                                
Sağlık çalışanları her an şiddet korkusuyla görevini yapamaz hale gelmiştir. Siyasi iktidarın yönetememesinin bedelini sağlık emekçileri canıyla ödemektedir. Sağlıkta şiddette caydırıcı çözümler üretmemekte, kınamakla yetinmektedir.  Sağlıkta şiddet politiktir ve siyasi iktidar acilen etkili önlemler almak zorundadır. Bizler sağlıkta şiddete daha fazla can vermek istemiyoruz.                                                                                                            
Sayın TEZVAR’a acil şifalar diliyoruz."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları