loading
close
SON DAKİKALAR

Gökhan Günaydın, Kılıçdaroğlu'na açılan dava açıklamasında; CHP su verilmiş bir çelik sertliği, birliği ve kararlılığıyla, bu operasyonlara gerekli yanıtları en sert biçimde verecektir!

Gökhan Günaydın, Kılıçdaroğlu'na açılan dava açıklamasında; CHP su verilmiş bir çelik sertliği, birliği ve kararlılığıyla, bu operasyonlara gerekli yanıtları en sert biçimde verecektir!
Tarih: 29.08.2024 - 14:39
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın; CHP'nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı açılan siyasi yasak talep edilen davayı değerlendirdi.

CHP TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Kılıçdaroğlu hakkında Genel Başkanlık dönemindeki söz ve eylemleri nedeniyle yürütülen soruşturma; düzenlenen ve kabul edilen, 3.5 yıla kadar hapis ve TCK 53 kapsamında siyasi yasak istemli kabul edilen İddianame hakkında yaptığı açıklamada;

"Cumhuriyet Halk Partisi Yedinci Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Genel Başkanlık dönemindeki söz ve eylemleri nedeniyle yürütülen soruşturma; düzenlenen ve kabul edilen, 3.5 yıla kadar hapis ve TCK 53 kapsamında siyasi yasak istemli kabul edilen İddianame ile kovuşturmaya evrildi.

Böylece siyaseti araçsallaştırılmış yargı üzerinden dizayn etmeye yönelik hukuka yabancı operasyonlar, bir üst boyuta taşınmış oldu.

Bu iş artık Cumhuriyet’in ilanından önce kurulmuş ve on gün içinde 101 inci kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan, genel seçim sonuçlarına göre ana muhalefet, yerel seçim sonuçlarına göre iktidar olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın faaliyetlerinin kıskaca alınarak  cezalandırılmaya konu edilebileceği bir iklimin varlığına işaret ediyor.

Daha evvel İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu hakkında, yıllarca evvel attığı iddia edilen tweetler üzerinden siyasi yasak cezası verilmişti.

Halen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında, dünyanın en saçma ve en komik olmaya aday “ahmak davası” üzerinden ilk derece mahkemesi hüküm vermiş olup, hapis ve siyasi yasak istemli dava istinaf sürecinde bulunmaktadır.

Şunu açıkça söyleyelim: Açılan davaların tamamı, doğrudan her bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesine, seçmenine, Cumhuriyet değerlerini taşıyan yurttaşlarımıza, hepimize yönelik açılmış davalardır.

Yoldaşlarımızı bir bir aramızdan almanıza, rakip seçmenize izin vermeyeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi su verilmiş bir çelik sertliği, birliği ve kararlılığıyla, bu operasyonlara gerekli yanıtları en sert biçimde verecektir.

Son çırpınışlarınız sizi kaçınılmaz sona daha da yaklaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Kum saati çalışıyor, halkın iktidarı geliyor." dedi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları