'Hayata sıfırdan başlamak' deyimi tam da Hüseyin Gürel için söylenmiş gibi.
Zira 90 yaşındaki girişimci, çalışma hayatına hamallıkla başlamış. Biriktirdiği paralarla küçük bir imalathane alan Gürel, bugün ülke genelinde 30 un fabrikasının sahibi. Fabrikatör, başarısını işçi hakkı yememeye bağlıyor.
Türk girişimciler, imkânsızlıklara rağmen elde ettikleri başarılarla dünyaya örnek olmaya devam ediyor. Bursa'da yaşayan 90 yaşındaki Hüseyin Gürel, çalışma hayatına hamallıkla başlayıp onlarca fabrikaya ulaşan bir girişimci.
Ülke genelinde 30 un fabrikasının sahibi olan Gürel, başarısını işçi hakkı yememeye bağlıyor. Gürel, "Hayatım boyunca tembel insanları hiç sevmedim. Para hırsım da hiç olmadı. Çalışmayı çok sevdiğim için bu seviyeye gelebildim." diyor.
1922 yılında Balıkesir'in Susurluk ilçesine bağlı Reşadiye köyünde dünyaya gelen Hüseyin Gürel, 3 yıllık ilköğretim eğitiminin ardından ailesi tarafından Mustafakemalpaşa'ya akrabalarının yanına gönderilmiş. Köydeki ailesi ve 3 kardeşine para gönderebilmek için hamallık yapmaya başlayan Gürel, daha sonra bir nalbant çırağı olarak çalışmış. 1950 yılında ise un fabrikasında işe başlamış. Çalıştığı fabrikada ustabaşı olan Hüseyin Gürel, o yılları şöyle anlatıyor:
"Fabrikada ustabaşı olduktan sonra işi iyice öğrenmiştim ve eğer kendime bir un fabrikası kurarsam burayı işletip işletemeyeceğimi düşünüyordum. Uzun süre bu fabrikada çalışarak biraz para biriktirdim. Önce un değirmeni makineleri yapmak için küçük bir imalathane açtım." Un değirmeni makineleri imal ederken kazandığı paraları, hayalindeki un fabrikasını kurabilmek için uzun süre biriktiren Gürel, ilk un fabrikasını Mustafakemalpaşa'da açmış. Başarılı girişimci, zamanla ülke genelinde 30'a yakın un fabrikasının sahibi olmuş.
Şimdilerde ilerleyen yaşı sebebiyle aktif çalışmaya son veren hayırsever işadamı, kendini hayır işlerine adamış. 1995 yılında yaptırdığı iki okulun inşaatını bitirerek eğitim öğretime açmış. 4 çocuk ve 8 torun sahibi 90 yaşındaki Hüseyin Gürel, bugünlerde bir de anaokulu yaptırıyor.