loading
close
SON DAKİKALAR

‘İsrail düşmanlığı sahte’

‘İsrail düşmanlığı sahte’
Tarih: 12.02.2012 - 20:00
Kategori: Siyaset

MHP lideri Devlet Bahçeli, İsrail’e uygulanan yaptırımlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, İsrail’e uygulanan yaptırımlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli’nin mesajları özetle şöyle:

ACİZ VE CARESİZ:

Bu son gelişmeler hükümetin izlediği dış politikada ne kadar zayıf, aciz ve çaresiz olduğunu bir kez daha teyit etmiştir. Uluslararası alanda sözü dinlenmeyen, teklifleri kabul görmeyen AKP zihniyetinin; iç politikada mevzi kaybetmemek ve Füze Kalkan Projesi’nin kurulma tartışmalarını önlemek adına sahte bir İsrail düşmanlığına tevessül ettiği izlenimi gittikçe güçlenmektedir. Hükümet, BM raporunu “hükümsüz” ilan etmiş ve İsrail’e karşı beş maddelik bir yaptırım paketi uygulamaya koyarak, geri dönülmez bir yola girmiştir. Türk-İsrail ilişkilerinin ikinci katip düzeyine indirilmesi ve askeri anlaşmaların askıya alınması gibi geç kalmış hususlar, AKP’nin zorunlu olarak başvurduğu tedbirler olarak ortaya çıkmıştır. İktidarın yaklaşık 1,5 yıllık bir gecikmeyle, partimizin görüşlerine benzer bir tavır alması yerindedir. Bundan sonra İsrail’le olan ilişkilerde taviz verilmemesi ve sonuç almak için dik duruş gösterilmesi gerekmektedir.

ÖDÜLÜ İADE ETSİN

Doğu Akdeniz’de ‘seyrüsefer serbestîsi’ için her türlü önlem alınacağına dönük irade beyanın tehlikeli gelişmelere kapı aralayacağı da unutulmamalıdır. Başkent Ankara vizyonundan savrulan AKP hükümetinin, ne yapacağını şaşırmış bir halde başka coğrafyaların güvenliğine aşırı bir şekilde odaklanması, milletimizin selameti ve esenliği açısından hayırlı olmayacaktır. Görüldüğü kadarıyla, sıfır sorun politikasından herkesle sorun yaşayan bir ülke haline gelinmesi, hükümetin uluslararası ilişkilerde iflas ettiğinin açık ispatıdır. AKP hükümetinin, aniden İsrail karşıtı sert bir tutum takınmasıyla, bu ülkeyi İran’a karşı korumak üzere planlanan Füze Savunma Sistemi’nin, ülkemize yerleştirilme zamanlaması arasındaki paralellik dikkat çekicidir. İsrail’deki elçimiz süresiz geri çekilsin, Başbakan Yahudi Cesaret Ödülü’nü iade etsin.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları