loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir Karşıyaka'da yangın rüzgarın şiddeti nedeniyle yerleşim alanlarına sıçradı; Evler tahliye ediliyor, Bölgedeki Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsüne taşınıyor!

İzmir Karşıyaka'da yangın rüzgarın şiddeti nedeniyle yerleşim alanlarına sıçradı; Evler tahliye ediliyor, Bölgedeki Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsüne taşınıyor!
Tarih: 16.08.2024 - 14:46
Kategori: Yerel

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Yugay'dan açıklama;" Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması ve vatandaşlarımızın etkilenmemesi için tüm gücümüzle teyakkuz halindeyiz. 730 personel ve 100'e yakın aracımızla sahadayız."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay yaptığı açıklamada;

"Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda dün gece başlayan yangını kontrol altına almak için İzmir İtfaiyemiz, İZSU ve belediyemizin diğer birimleri ile birlikte sahada çalışmalarını sürdürüyoruz.

Rüzgar yangının etkisini bir çok yere dağıtıyor.  Arkadaşlarımız kontrol altına almak için yoğun şekilde çalışıyorlar. 600’e yakın personel, ilçe belediyelerinin desteği ile 30’un üzerinde yangın söndürme aracı ile bölgedeyiz. Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor.

Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerimizde sabah saatlerinde yoğun rüzgarın etkisiyle yay şeklinde bir alanda birden fazla noktaya sıçrayan yangına müdahale için izinli tüm personelimizi göreve çağırdık. 730 personel ve 100'e yakın aracımızla sahadayız.

İl AFAD Merkezi’nde; İzmir Valiliğimizle bir araya gelerek incelemelerde bulunduk. Son durumda Karşıyaka’da küçük bir sanayi sitesinde devam eden bir yangın var. Arkadaşlarımızın yoğun müdahalesi sürüyor. Bayraklı’da Körfez Mahallesi’nde, Doğançay Mahallesi’nde ve Seyir Tepesi eteklerinde yangına yoğun müdahelemiz devam ediyor.

Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması ve vatandaşlarımızın etkilenmemesi için tüm gücümüzle teyakkuz halindeyiz. Evleri zarar gören vatandaşlarımız için barınma ve yiyecek ihtiyacı sağlayacak ardından evlerinin onarımı için destek vereceğiz.

Ayrıca, Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığımıza bağlı ekiplerimiz Örnekköy Geçici Hayvan Bakımevindeki can dostlarımızın tahliyelerini gerçekleştirdi. Celal Üner Bakımevindeki dostlarımızın tahliyesi hızla devam ediyor. Tüm can dostlarımızı PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde yerleştiriyoruz."

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları