Türkiye'de 24 saat içinde üç kadının öldürülmesi sosyal medyada hem kadın örgütleri, hem de kullanıcıların tepkisine neden oldu.
Türkiye'de, 1 Ocak-20 Kasım tarihleri arasında 324 günde 302 kadın, erkekler tarafından öldürüldü, 532 kadına ise şiddet uygulandı.
Isparta'da üniversite eğitimi gören 19 yaşındaki Güleda, erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından katledildi.
Konda Araştırma şirketi'nin 'Toplumsal Cinsiyet Raporu' araştırmasına göre, Türkiye’de hala toplumun yarısından fazlası 'Kadın çalışmak için eşinden izin almalıdır' görüşünü savunuyor.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ekim ayında 36 kadının öldürüldüğünü açıkladı.
FETÖ'nün firari sorumlusu Adil Öksüz'ün serbest bırakılması ile ilgili davada 24 sanık beraat etti. 2 sanığa "görevi kötüye kullanma" suçundan 5 ay hapis cezası verilirken, 2 sanığın dosyasının ayrılmasına hükmedildi.
Umut Vakfı'nın verilerine göre, yılın ilk dokuz ayında Türkiye genelinde en az 347 kadın öldürüldü.
ABD'li ünlü oyuncu Demi Moore, 15 yaşındayken bir adamın annesine ödediği 500 dolar karşılığında kendisine tecavüz ettiğini söyledi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre Türkiye’de, Ağustos ayında 49 kadın çeşitli sebepler öne süren erkekler tarafından öldürüldü.
Bursa'da, tartıştığı sevgilisi Şengül Vatansever'i üzerine benzin döküp yakarak öldürmekle suçlanan Ümit Varol'un yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tahliyesini isteyen sanık, "Amacım, benzini üzerime döküp, kendimi öldürmekti. İkimiz birlikte yandık. Tahliyemi istiyorum" dedi.
Nafaka Hakkı Kadın Platformu temsilcileri, siyasi partilerle görüşmelerini sürdürüyor.
11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzaya açıldığı için 'İstanbul Sözleşmesi' ismiyle anılan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ni imzalayan ve onaylayan ilk ülke Türkiye oldu.
Cumartesi Anneleri kayıplarının akıbetini sormak için 752’nci haftada bir araya geldi. Kayıp yakınları, gözaltında kaybedilişinin 21’inci yılında feminist yazar Konca Kuriş’in akıbetini sordu.
İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlüğe girişinin 5. yılı dolayısıyla bir yazı kaleme alan İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu "İstanbul Sözleşmesini feshetmek demek, aile içi şiddete ve kadınlara yönelik şiddete, bu insan hakları ihlaline göz yummak demektir" dedi.
Ülkenin dört bir yanından kadına yönelik şiddet haberleri gelmeye devam ediyor. 2019'un ilk 6 ayında en az 214 kadının öldürüldüğü Türkiye'de son şiddet haberleri yine kadınların eşleri, eski eşleri, sevgilileri hatta oğulları tarafından hedef alındığını gösteriyor.
Erkekler, Haziran’da en az 34 kadını öldürdü. En az dört kadına tecavüz eden erkekler, 43 kadını da seks işçiliğine zorladı. En az 35 çocuğa cinsel istismarda bulunan erkekler, 34 kadını da taciz etti.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, haziran ayına dair kadın cinayetleri raporunu kamuoyuyla paylaştı. Raporda, 2019 yılının ilk 6 ayında 214 kadının öldürüldüğü belirtildi.
2019 yılının Nisan ayında 36 kadın erkekler tarafından öldürüldü, cinsel şiddet ve çocuk istismarı devam ediyor.
1857 yılında başlayan büyük bir grev ve ardından 120 kadın işçinin can vermesi üzerine ortaya çıkan Dünya Emekçi Kadınlar Günü, her yıl 8 Mart'ta kutlanıyor.
Kadir Has Üniversitesi’nce hazırlanan rapora göre; kadınların yaşadığı sorunların başında şiddet yer alıyor. Bunu, işsizlik ve sokakta baskı izliyor. TÜİK’in ‘İstatistiklerle Kadın 2018’ raporuna göre ise kadınların istihdam oranı, erkeklerin yarısından az.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, "Kadınlar güvencesiz işlerde çalışıyor, iş yükü daha fazla artıyor. Eşitlikçi istihdam politikalarının hayata geçirilmesi gerekiyor" dedi.