loading
close
SON DAKİKALAR

Karamollaoğlu: İktidarın işine gelmeyen bir haberi yaptılar diye gazeteciler hapse atılmamalı

Karamollaoğlu: İktidarın işine gelmeyen bir haberi yaptılar diye gazeteciler hapse atılmamalı
Tarih: 11.03.2020 - 12:37
Kategori: Siyaset

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Karamollaoğlu konuşmasında gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösterdi.

Konuşmasında gazeteci tutuklamalarına tepki gösteren Saadet lideri Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Gazeteciler, elbette suç işleyebilirler. Ama fikir suçundan dolayı, yani iktidarın işine gelmeyen bir haberi yaptılar diye gazeteciler hapse atılmamalıdır.

Türkiye, basın özgürlüğünde 180 ülkenin içerisinde 157. sırada yer alıyor. Bu hakikaten acınası bir durum! Gazeteciler tarihe not düştükleri için hapse atılıyorlar, hapishanelerde bugün 91 gazeteci bulunmaktadır.

Deniz Yücel, Merkel ile görüşüldükten sonra hapisten çıkarılmıştı. Demek ki; herkesin arkasında Merkel'in olması lazım!

Türkiye’de basın özgürlüğü ve adaletin yeniden tesis edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, işler hiç iyiye gitmiyor!

İdlib, güvenli bölge haline getirilmelidir. Uluslararası bir anlaşma ile gerekli diplomatik adımlar atılmalıdır, uzun vadeli bir süreç başlatılmalıdır.
 
Biz Müslüman kanı akmasın dediğimizde; bizi Esedcilik ile suçladılar. 9 yıl sonra dediğimiz noktaya geldiler.
"Anlaşılan Sayın Erdoğan, mültecileri sınıra yönlendirmekte kararlı. Ancak insanlar sınırda çok perişan halde bulunuyorlar. Avrupa’ya bir ders vereceksin ama ne uğruna? İnsanların canları söz konusu!
 
Avrupa, bugün bilerek ve isteyerek kuralları ihlal ediyor, iki yüzlülük yapıyor! Mültecilere kapıları açmaları gerektiği halde, bunu yapmıyorlar.
 
Hindistan nüfusunun %20’si Müslüman; ancak Müslümanlar vatandaş seviyesinde bile değil. Şimdi Hinduların da ayaklanmasıyla kan gövdeyi götürüyor.
 
Hindistan’da yaşanan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Avrupa, bu olaya da sessiz; çünkü bir menfaati yok!
Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları