Kayyumun milyonluk ihaleler verdiği müteahhit yolsuzluktan tutuklandı

Kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı milyonluk ihalelerde usulsüzlük yaptığı ortaya çıkan Batur Enerji firmasının sahibi Adnan Yüksel, zimmet ve yolsuzluk suçlarından tutuklandı.
Mardin eski Valisi Mustafa Yaman’ın Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde kayyum olarak görev yaptığı döneme ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında hakkında soruşturma başlatılan belediye ile iş yapan müteahhitlerden Adnan Yüksel tutuklandı.
Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında “yolsuzluk”, “ihaleye fesat karıştırma”, “zimmet”, “usulsüzlük” ve “rüşvet” suçlarından soruşturma başlatılıp, yakalama kararı çıkarılan Yüksel, Ankara’da gözaltına alınıp Mardin’e getirildi.
Yüksel, tamamlanan sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece “yolsuzluk” ve “zimmet” suçlarından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
Vali Yaman’ın Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atandığı ilk dönemde çok sayıda ihalenin verildiği Elazığ merkezli Batur Enerji Üretimi Tarım Hayvancılık Gıda ve Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nin sahibi olan Adnan Yüksel, Yaman’ın 19 Ağustos 2019’da ikinci kez kayyum olarak atanmasının ardından şirketin adını değiştirmişti.
Tepkilerin önüne geçmek amacıyla şirketin ismini Artuklu Yol Yapım Ltd. Şti. olarak değiştiren Adnan Yüksel, Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra ilçe belediyelerine atanan kayyumlarla da yakın ilişkiler geliştirmeye başlamıştı.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları