Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşüme ihtiyacımız var
![Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşüme ihtiyacımız var Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşüme ihtiyacımız var](https://www.istanbulgercegi.com/uploaded/bilgilendirme/2020/buyuk/kilicdaroglu-burokrasi-de-karsilasilan-engeller-va-1604147398.jpg)
İzmir depremi sonrası bölgede incelemelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte açıklamada bulundu.
Tunç Soyer'in açıklamalarından satır başları şöyle:
Tunç Soyer'den sonra açıklamada bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
İzmir acı bir depremle karşılaştı. Hepimizin yüreği ağzımıza geldi. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Büyükşehir belediye başkanımızın büyük katkısıyla sorunlar aşılmaya çalışlıyor, enkaz kaldırılmaya çalışılıyor. AFAD'ın ekipleri de jandarma ekipleri de olağanüstü çaba gösteriyor. Ben CHP Genel Başkanı olarak çabaya katkı veren, İzmir'e katkı veren bütün kamu görevlilerine yürekten teşekkür etmeyi de bir görev biliyorum. Ama en büyük katkının İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal kapasitesi olduğunun altını çizmek isterim.
Bütün belediye başkanlarımız İzmir Büyükşehir Belediyesi ile temasa geçtiler. Arzu edilen her türlü yardım kısa süre içinde getirilecektir. İzmir Büyükşehir'in bugüne kadar İzmirlilere verdiği hizmetlerde hiçbir eksiklik olmayacak. Ek kapasiteye ihtiyaç var. Ek kapasiteyi de diğer büyükşehir belediye başkanlarımız sağlayacak.
Bundan sonra benzer olaylarla karşılaştığımızda daha güçlü binalara ihtiyacımız var. Kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bürokrasi de karşılaşılan engeller var. Bu engellerin süratle aşılmasına ihtiyaç var.
Merkezi yönetimin de bu konuda yerel yönetimlerin önündeki engelleri kaldırmak lazım. Sürekli merkezi yönetime şunu yapın, engelleri kaldırın diyoruz. Merkez ile yerelin el birliği yapması lazım. Ölen insanlar bizim insanlarımız. Deprem A Partili, B Partili diye bir ayrım yapmıyor. Merkez ile yerel arasında çok güçlü bir iletişim bağı kurulması gerekiyor.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları