Kılıçdaroğlu'ndan iktidara; 84 milyon insanımız için 5 tavsiyede bulunuyorum!
![Kılıçdaroğlu'ndan iktidara; 84 milyon insanımız için 5 tavsiyede bulunuyorum! Kılıçdaroğlu'ndan iktidara; 84 milyon insanımız için 5 tavsiyede bulunuyorum!](https://www.istanbulgercegi.com/uploaded/bilgilendirme/2022/buyuk/kilicdaroglundan-iktidara-84-milyon-insanimiz-icin-1648568719.jpg)
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de haftalık olağan grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu; AKP'ye, MHP'ye oy veren kardeşlerime de sesleniyorum. 84 milyon insanımız için 5 tavsiyede bulunuyorum .
AKP'ye, MHP'ye oy veren kardeşlerime de sesleniyorum. 84 milyon insanımız için 5 tavsiyede bulunuyorum iktidara:
Kılıçdaroğlu'ndan iktidara beş tavsiye
Devleti yönetemiyorlar. Sorunların altında ezilmiş vaziyetteler. Ekonomiyi yönetemiyorlar. Her soruna çözüm üretelim derken başka sorun patlıyor. Devlet akılla, bilgiyle, birikimle, liyakatle yönetilir. Siz yapmazsanız sağlıklı yönetemezsiniz. Biz hem sorunları çözmek hem de huzur içinde yaşanacak bir ülke inşa etmek istiyoruz.
Bunların sosyal devletten de haberi yok. 'CHP hep eleştiriyor hiç öneri getirmiyor' diyorlar ya. Bu sefer beş tavsiyem olacak. Türkiye Cumhuriyeti'ni tek bir kişi yönetiyor. Mahkemeler dahil hiçbir kurumun esamesi okunmuyor. Bütün yetkiler bir kişide toplanmış.
Çok iyi niyetlerle bu tavsiyelerimi yapıyorum. 84 milyon insan huzursuz. Bu sorunları işleyip iktidar olmak değil tavsiyelerde bulunup iktidar olmak çok daha iyidir benim için. Çünkü biz hem sorunları bilen, çözen anlayışla iktidar olmak istiyoruz.
1. Maceracı para ve kur politikalarından vazgeçin. Devlet maceracı politikalarla yönetilmez. Siz devletin Merkez Bankası'na arkeolog atarsanız devlette liyakat yok demektir. 128 milyar dolar gitti nereye gitti bilen yok.
Laf aramızda damat yeni bir kitap çıkarmış. Baktım kitaba, 128 milyar dolar var mı diye. Tık yok...
Eylül ayında dolar 8 liraydı şimdi 15 liraya dayandı. Öngörüsüz, maceralı politika sizi buraya getirir.
Milli Kurtuluş Savaşı'nı veren bir ülkenin yönetimi borç para için gidip boyun eğer mi? Benim ağrıma gidiyor, laf aramızda Bahçeli'nin hiç ağrına gitmiyor.
Ben bu hükümeti uyarmak zorundayım. Birinci tavsiyemi dinlesinler. Benim bu tavsiyemde yanlışlık, kusur, eksiklik varsa rahatlıkla çıkıp söyleyebilirler. Cesaret ederlerse televizyona çıkmaya da hazırım. Dünya kadar televizyonları var onların beni davet ederler çıkarız beyefendiyle o da söyler ben de söylerim. Millet de bizi dinler. Cesaret edemezler...
2. Kur korumalı mevduata derhal son verin. Türkiye'yi felakete sürüklüyorsunuz. Fakirden alıp zengine veriyorsunuz.
Şimdi ben AK Partili kardeşlerime soruyorum. Nas dediler, kuran, iman dediler peki yüzde 92 faizi neresinde din, iman, kuran var kardeşim? Yüzde 92 faiz veriyorsunuz. 'Nas' diyordunuz ne oldu da Nas birden pas oldu?
Pandemi döneminde yaptıkları karşılıksız yardımları vergiliyorlar. Yüzde 92 faiz alan hiç vergi ödemeyecek. Vergileyeceksin.
Bu ülkenin ilahiyatçılarına da sesleniyorum. Her şeyi ben mi konuşmak zorundayım. Sizin konuşmaya hakkınız var niye konuşmuyorsunuz? Fakirden alıp tefeciye hizmet eden bir uygulama yanlıştır.
3. Hazineyi ölçüsüz yük altına sokan Kamu Özel İşbirliği. Tam bir soygun düzeni. Bunu derhal Türk Lirası'na çevir kardeşim. Zorlanıyorsan, 'Ben bunu yapıyorum CHP benim arkamda kapı gibi duracak' dersin. Kapı gibi dururuz. Çünkü biz beşli çeteye değil 84 milyona hizmet etmek istiyoruz. Bu milleti açlıkla, yoksullukla sınama kardeşim.
Öyle bir tabloyla karşı karşıyayız ki. Sanki enflasyon, dolar yetmiyor bir de ABD'deki, Almanya'daki enflasyonu da bu milletin sırtına yıkıyorsun. Siz de vicdan, ahlak var mı? Hadi bizim enflasyonu anladık. Almanya'daki enflasyonu niye bu milletin sırtına yıkıyorsun? Bunun dinde, imanda, ahlakta yeri var mı yok mu? Haramzadelerin, devleti soyanların kitabında vardır bu.
Erdoğan'ın cesur olmasını istiyorum. 'Ben soyguna izin vermem' de. Sen tavrını beşli çeteden yana koymuşsun, olmaz. Değiştireceksin bunu. Değiştirirsen en büyük desteği CHP'den alacaksın.
Benim tavsiyelerim senin oyunu arttırır. Halka güven verir. 'Kılıçdaroğlu'nun dedikleri doğrudur. Tavsiyelerini yapacağım' de. Dediğin andan itibaren seni alkışlayacağız.
4. Katar aşkından derhal vazgeçin. Tank-Palet'i istedi onu verdin. Adamların tank üretmeleri mümkün değil ama ordudan alıp verdiniz. 2018'de tankımız olacaktı 2022 ortada tank yok... Orduya yapılmış en büyük ihanettir.
Arsalar, araziler verdiler. Bir devlet bu kadar pazarlanır mı? Burası ticarethane mi? Bahçeli'nin ağrına gitmiyor bunlar. Bu ülkenin çıkarları üzerine benim milliyetçiliğim var.
Borsa İstanbul'u da Katar'a verdiler. Son iki ay içinde 2.5 milyon küçükbaş hayvanı uçaklarla Katar'a gönderdiler ucuz et yesinler diye bize gelince yüzde 48 zam yaptılar. Adana'da bin 500 kasap kepenk indirdi ve eylem yaptı. Seslerini kestiler, televizyonlar bile doğru dürüst vermedi. Öyle bir tabloyla karşı karşıyayız ki kırmızı etle ilgili TÜİK kamuoyuna açıklama yapar. Son 25 aydır TÜİK hiçbir bilgi vermiyor.
Bizim vatandaşımız çocuğuna et yediremezken yüzde 48 zam yapıyorsun, buradaki hayvanı Katar'a götürüyorsun. Bizim insanımızı da ete muhtaç hale getiriyorsun.
5. Tarımda ve enerjide Türkiye'yi dışa bağımlı hale getirdiler. Böyle bir tablo Türkiye'de yaşandı mı? Türkiye bu noktaya nasıl geldi. Dua ediyoruz gemiler gelsin diye. Şeker karaborsaya düştü. Benim bildiğim şekerin kara borsaya düşmesi ikinci dünya harbinde olmuşsa olmuştur. Nasıl oluyor şeker kara borsası oluyor? Çiftçiye 211 milyar lira alacağını ödeyeceksin kardeşim.
Bir devlete yüzde 60 oranında enerjide bağımlı hale gelinir mi? MGK bunu gündeme getirdi mi getirmedi mi bilmiyorum. Getirmemişse o da görevini yapmamıştır.
Şanlıurfa'da 'Buraya güneş tarlaları oluşturacağız. Çiftçilere de elektriği bedava vereceğiz' dedim. Hala sözümün arkasındayım. Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'a çiftçilere elektriği tamamen bedava vereceğiz.
Belediye başkanlarına talimat
Ramazan ayına gireceğiz. Bütün belediye başkanlarıma, bulunduğunuz beldede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Hiçbir aile gıda kriziyle karşı karşıya kalmayacak diyorum. Bu ailelere barışı, sevgiyi, huzuru götüreceğiz. Hiçbir evladın yatağa aç girmesini istemeyiz.
Biliyorum başkanlarımızın çok ciddi yükleri var. Gerekirse her şeyi tatil edin çocukları düşünün. İftar sofralarının güzelliğini bu ailelerde yaşasın.
Benim önerdiğim tavsiyelerde 'şu yanlıştır' diyen biri varsa- onların kalemşörleri dahil- yazsınlar. Türkiye sıradan bir ülke değildir.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları