loading
close
SON DAKİKALAR

Komşu 'yangın tazminatı' istiyor

Komşu 'yangın tazminatı' istiyor
Tarih: 11.02.2012 - 19:42
Kategori: Gündem

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın “Yunanistan'a orman misillemesi yapıldı” demeci üzerine Yunanistan'da ormanları yanan belediyelerden tazminat talebi geldi

Yunanistan'ın başkenti Atina’nın kuzeyindeki Pendeli Belediyesi Türkiye’den 46 milyon 587 bin 500 euro tazminat istemeye karar verdi. Rodos Adası Belediyesi de önümüzdeki günlerde Türkiye’ye karşı yasal atak başlatacak. 

Ülkenin batısındaki Ilia bölgesi ve Zaharo Belediyesi de geçen hafta Türkiye’ye suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. 

25 bin dönüm yanmıştı 

Atina’nın ormanı sayılan kentin kuzeydoğusundaki Pendeli semti ve etrafındaki orman bölgesinin 25 bin dönümü Temmuz 1995’teki büyük bir yangınla kül olmuştu. Pendeli Belediye başkanı Dimitris Stergiou, belediye meclisinin oybirliği ile aldığı kararla Türkiye’ye karşı Yunan ve uluslararası mahkemelerde tazminat davası başlatacaklarını açıkladı. 

Stergiou, Türkiye’den istenilen 46.587.500 euro’yu bölgede yeniden ağaç dikmeye harcayacaklarını belirtti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları