Başkanlığının ilk yılını sürekli krizlerle geçiren Hayri İnönü, kadrosunu değiştirdi. Kendisine yeni ekip kuran İnönü, 'Belediye kaynakları şov amaçlı işlerde asla kullanılmayacak' dedi.
Başkanlığının ilk yılını sürekli krizlerle geçiren Hayri İnönü, kadrosunu değiştirdi. Kendisine yeni ekip kuran İnönü, “Belediye kaynakları şov amaçlı işlerde asla kullanılmayacak” dedi.
Hayri İnönü Şişli Belediye Başkanlığı'ndaki ilk yılını sürekli krizlerle geçirdi. Belediyedeki tüm ekibi değiştirmiş, artık inandığı ve güvendiği insanlarla birlikte. Sular durulmuş gözüküyor, davalar sürse de Başkan İnönü “ben işime bakıyorum” diyor. Ama verdiği son karar yine ortalığı karıştıracak. Şişli Belediyesi Şişli Vakfı'na dava açtı. Şişli Meslek Yüksekokulu'nun kullandığı mülkleri geri almak için. Vakfın kurucusu Mustafa Sarıgül. Yani bir kez daha İnönü Sarıgül'e karşı !
Başkan Hayri İnönü ile sadece bu davayı değil, Şişli'deki önceliklerini de Sözcü'den Özlem Gürses ile konuştu.
İşte o röportaj:
KENDİ EKİBİMİ KURDUM
– ÖG: Kaç ay bitti Başkanlıkta?
– Hİ: 26 ay oldu, 3 yıla yakın daha var. 2015 sonundan itibaren kendi kurduğum ekiple çalışmaya başladım. Tüm memur kadromuz benim atadığım isimler. Kolay olmadı bu, tenkit de ettiler hatta, çok adam değiştirdim diye…
– ÖG: Bu yeni yapıya bozulanlar olmuyor mu ?
– Hİ: İnanın onlar da çok daha memnunlar, çalışan bir sistem herkes için daha iyi.
– ÖG: İlk senenizi büyük ölçüde krizlerle geçirdiniz, şimdi o krizlerde son durum ne ?
– Hİ: Hepsi benim için geride kaldı, ben yoluma bakıyorum. Sürekli Hayri İnönü – Sarıgül kavgasıyla anılmak istemiyorum. Hakaretlerle ilgili zaten devam eden bir Yargıtay süreci var, kamu davası, kendi kendine yürüyecek o.
– ÖG : Emir Sarıgül'ün Belediye Meclisi'ndeki varlığı iş süreçlerinizi nasıl etkiliyor ?
– Hİ : Farkında bile değilim, gelmiş gitmiş… CHP'den bir senelik geçici ihraç almıştı, o süre dolunca Belediye Meclisi'ne geri döndü.
– ÖG : Şimdi Sarıgül'ün kurduğu Şişli Vakfı'na dava açıyorsunuz…
– Hİ : Geçmiş dönemde toplamı 70 bin metrekare olan birçok gayrimenkulümüzün kullanım hakkı 1 TL. karşılığında 30 yıllığına Şişli Vakfı'na verildi. Bu mülklerin bugünkü tahmini değeri 500 milyon dolar, düşünün! Bu malları geri almak üzere tüm hukuki süreçleri başlattım. Çünkü o mülkler, Şişlilinin malı, Şişli'de kalması lazım. 1 TL. bedel olur mu! Üstelik bu konuyla ilgili bir de Sayıştay raporu var. Vazgeçmeyeceğim.
GÖSTERİŞİ SEVMİYORUM
– ÖG : Bir belediyenin en büyük zorluğu ne?
– Hİ: Harcadığınız para sizin paranız değil, halkın parası. En önemli konu bu, bu kaynağı iyi kullanmak. Genelde belediyeler bütçe yönetirken biraz gösterişe yöneliyorlar, şov içerikli işler yapıyorlar. Ben pek sevmiyorum.
– ÖG: Evet, yılbaşı kutlaması da yapmadınız…
– Hİ: Yapmayacağım da. Eğer yılbaşı kutlaması yapılacaksa o yörenin esnafının desteğiyle, Şişli Belediyesi'nin önderliğinde olmalı. Belediye kaynaklarını bu işlere harcamaya meraklı değilim.
– ÖG : Belediyenin bütçesi ne durumda, borcunuz var mı?
– Hİ: Çok borcumuz var. Devlete olan borçlar; vergi, sigorta, katkı payları gibi… Bir de piyasaya olan borcumuz var. İş yaptırmışız, parasını ödememişiz. İlk amacımız bu piyasa borçlarını sıfırlamak. Her aybaşı memurumuza, işçimize, taşeron işçimize maaşlarını öderiz.
– ÖG: Zaten ödemeniz gerek, nesi ilginç bunun ?
– Hİ: Her belediye böyle değil ki!
Kadın ve çocuklara yönelik İngilizce kursları büyük ilgi görüyor.
Sağlık kartı başladı, çocuklar için İngilizce kursları açıldı
– ÖG: Ne bırakmak istiyorsunuz Şişli'ye?
– Hİ: Kalıcı bir eser bırakmak istiyorum. Sosyal projelerimiz var. Şişli Sağlık Kartı'nı başlattık, tüm Şişli'de yaşayan vatandaşlara bir sağlık kartı gönderdik. Bu kartla, bölgemizdeki 35 sağlık kurumundan indirimli olarak hizmet alıyorlar. 18 yaşından büyük tüm Şişlililer ve tüm belediye çalışanları ile işçilerimiz bu karta sahip oldular.
– ÖG: Çocuklara İngilizce eğitimi veriyormuşsunuz ?
– Hİ: İyi çalışan bir eğitim birimimiz var. İnsanlar çocuklarına yatırım yapılmasını istiyorlar, doğrusu ben de öyle düşünüyorum. 2 sene önce İngilizce Yaz Kursları ile başladık işe, başarılı oldu. Girenlere sınav sonucu sertifika verdik, herkes de sertifika almadı, onu da söyleyeyim.
Şişli'nin belli noktalarında velilerin çocuklarına yardım edebilme imkanı yok, ya çalışıyorlar, ya evde sürekli bir kriz var, koşullar kısıtlı. Aradaki farkı etüdlerle kapatalım istedik, matematik, fizik, Türkçe 400 çocuğumuz var. Çok da ciddi tutuyoruz bunu, iki kere mazeretsiz gelmeyen çocuk sistem dışı kalıyor, almıyoruz. Bir süreklilik yaratmak istiyoruz çünkü. Bir kız öğrenci yurdumuz var, başkalarını da yapmak istiyoruz.
Fotoğraflar: Mert Arıslan
ETİKETLER : türkiye gerçeği, vişne haber ajans, vişne ajans, istanbul gerçeği, türkiye haberleri, son dakika haberler, istanbul haberleri, sondakika, Krizler, kavgalar geride kaldı, işime bakıyorum!