loading
close
SON DAKİKALAR

Küçükçekmece'de seyir halindeki metrobüsün başka bir metrobüse çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 50 kişi yaralandı

Küçükçekmece'de seyir halindeki metrobüsün başka bir metrobüse çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 50 kişi yaralandı
Tarih: 29.08.2024 - 10:47
Kategori: Gündem

Yolcular metrobüs yolundan yürüyerek diğer duraklara ulaşmaya çalıştı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

İstanbul Küçükçekmece'de seyir halindeki metrobüsün başka bir metrobüse çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 50 kişi yaralandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, iki metrobüs şoförü ve metrobüs hattında görevli 2 denetim amiri gözaltına alındı. Kazanın güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı.

Sabah saatlerinde Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptı. Metrobüs daha sonra savrularak bariyerlere vurdu. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, metrobüsün altında kalan iki kişiyi çıkardı. İlk bilgilere göre kazada 2'si ağır 50 kişi yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kazaya karışan metrobüslerin camlarının kırıldığı, ön ve iç kısımlarında hasar oluştuğu görüldü. Ekiplerin kaza yerindeki çalışması sürüyor.

Soruşturma başlatıldı

İstanbul Valiliği Küçükçekmece'deki metrobüs kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Davut Gül, "Küçükçekmece Sefaköy Evlendirme dairesi bölgesinde iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 38 kişi de yaralanmıştır. Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edilmiş olup, yaralanan vatandaşlarımız çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Olayla ilgili soruşturma açılmıştır. Ölen vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" dedi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

Bakırköy'deki Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıları ziyaret eden Vali Gül, "Metrobüs kazasından 49 kişi etkilendi. Bunlardan 1 kişi maalesef hayatını kaybetti. Toplam 45 hastamızın tedavisi sürüyor" dedi

İmamoğlu'ndan açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ölü ve yaralıların olduğu metrobüs kazasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kazaya ilişkin büyük bir üzüntü yaşadığını dile getiren İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında 1 hemşehrimizin yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duydum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Kazayla ilgili başlattığımız kapsamlı soruşturma devam ediyor."

Kazanın görüntüsü ortaya çıktı

İETT'den yapılan açıklamada;

"29 Ağustos 2024 Perşembe günü, Metrobüs Hattında yaşanan trafik kazası sebebiyle 1 yolcumuz vefat etmiş, yaralanan yolcularımızın çoğu ayakta tedavileri yapılarak sağlık kuruluşlarından taburcu edilmiştir.

Hayati tehlikesi bulunan herhangi bir yolcumuz bulunmamaktadır.

İlk incelemelere göre kaza sebebinin; Metrobüs Hattının yolunu tamamen yenilemek için yürütülmekte olan Beyaz Yol Çalışmaları sırasında, yol ayrım yerini şoförlere gösteren İETT Denetim Aracını (beyaz binek otomobil) ve diğer uyarıcı işaret ve dubaları ilgili metrobüs şoförünün geç farketmesi ve ani ters manevra yapması olarak değerlendirilmektedir.

Nitekim kazadan önce de tüm metrobüs araçları aynı yol ayrımından geçişlerini güvenle yapmışlardır.

Kaza ile ilgili teknik ve idari soruşturma titizlilikle sürdürülmektedir.

Yaralanan yolcularımız ile İBB ve İETT birimlerimiz yakinen ilgilenmektedir.

Vefat eden yolcumuza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diler, yaralılara acil şifalar dileriz." denildi.

Bu arada, iki metrobüsün karıştığı kaza anı çevredeki güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Görüntülerde, Beylikdüzü istikametine giden metrobüsün, karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptıktan sonra kontrolden çıkarak sağ şeritteki bariyerlere çarparak durabildiği görülüyor.

Yolcular yürüyerek duraklara ulaşmaya çalıştı
Bu arada kazada yara almadan kurtulan yolcular, metrobüs yolunda yürüyerek duraklara ulaşmaya çalıştı.

Trafik yoğunluğu oluştu

Metrobüs kazası sonrası her iki istikamette de trafik yoğunluğu oluşurken, uzun araç kuyrukları meydana geldi. Kaza nedeniyle metrobüs yolu kapanırken, metrobüs yolcuları otobüs ve Marmaray'a yönlendirildi.

Metrobüslerin çekici yardımıyla olay yerinden kaldırılmasından bir süre sonra seferler her iki yönde de yeniden başladı.

Valilikten açıklama

Valilikten yapılan açıklamada, "Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasında an itibarıyla 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 50 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların, kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri devam etmekte olup, tedavileri tamamlanan 7 kişi taburcu edilmiştir." bilgisi paylaşıldı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları