Libya'da taraflardan ateşkes ilanı
![Libya'da taraflardan ateşkes ilanı Libya'da taraflardan ateşkes ilanı](https://www.istanbulgercegi.com/uploaded/bilgilendirme/2020/buyuk/libyada-taraflardan-ateskes-ilani-1598015073.jpg)
Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Serrac ve General Hafter liderliğindeki Ulusal Libya Ordusu'nu destekleyen Temsilciler Meclisi'nin Başkanı Salih, ülkedeki tüm askeri güçlere derhal ateşkes çağrısı yaptı.
Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac, ülkedeki tüm askeri güçlere derhal ateşkes ve askeri operasyonların durdurulması talimatı verdi.
Serrac, fiili bir ateşkes için Sirte ve Cufra'nın silahtan arındırılmış bölgeler olması gerektiğini açıkladı.
Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, mart ayında parlamento ve devlet başkanlığı seçimleri yapılması çağrısında da bulundu.
Libya'nın doğusundaki taraf da ateşkes çağrısı yaptı
Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin ateşkes ilanının ardından bir çağrı da General Hafter liderliğindeki Ulusal Libya Ordusu'nu destekleyen Temsilciler Meclisi'nin Başkanı Akile Salih'ten geldi.
Tüm tarafları derhal ateşkese ve tüm silahlı faaliyetleri durdurmaya çağıran Salih, "Ateşkes talebim, siyasi ve ulusal sorumluluğumun yanı sıra ülke ve bölgedeki mevcut durumun ve pandemi koşullarının bir sonucu" dedi.
Böylece Libya'daki her iki taraf da ateşkes ilan etmiş oldu.
Sisi: Siyasi bir çözüme ulaşmak için önemli bir adım
Öte yandan, Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, her iki taraftan yapılan ateşkes çağrılarını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.
Sisi’nin ateşkes çağrıları siyasi bir çözüme ulaşmak için önemli bir adım olduğunu söylediği de belirtildi.
Ateşkes ilanları, Libya Ulusal Ordusu'nun salı günü petrol limanlarının ve ülkedeki petrol yataklarının çalışmalarına yeniden başladığı yönündeki açıklamasını izliyor. Bu açıklama, tarafların siyasi mutabakat sağlamanın uzağında olmadığı şeklinde yorumlanıyor.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları