loading
close
SON DAKİKALAR

Lübnan'da İsrail'in saldırılarında üçüncü gün: Beyrut'un kuzeyinde 51 kişi öldü

Lübnan'da İsrail'in saldırılarında üçüncü gün: Beyrut'un kuzeyinde 51 kişi öldü
Tarih: 25.09.2024 - 19:28
Kategori: Dünya

Lübnan'ı havadan bombalamaya devam eden İsrail ordusu, Beyrut'un kuzeyindeki bir köyü hedef aldı. Hristiyanların çoğunlukta yaşadığı bölgeye yönelik saldırıda 51 kişinin öldüğü açıklandı.

Lübnan'ı havadan bombalamaya devam eden İsrail ordusu, Beyrut'un kuzeyindeki bir köyü hedef aldı. Hristiyanların çoğunlukta yaşadığı bölgeye yönelik saldırıda 51 kişinin öldüğü açıklandı. Öte yandan Hizbullah, liderlerine suikast düzenlemek ve üyelerinin kullandığı iletişim cihazlarını havaya uçurmakla suçladığı Mossad'ın Tel Aviv'deki üssünü füzeyle hedef aldığını açıkladı. İsrail ordusu, iki yedek tugayını, Lübnan sınırına göreve çağırdı. İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, hedeflerinin İsrail’in kuzeyinde yaşayanların evlerine geri dönmesi olduğunu ve bunun için Lübnan’a "kara saldırısı manevrasına hazırlandıklarını" belirtti.

İsrail ordusunun Lübnan'a havadan bombardımanı sürerken, Hizbullah Tel Aviv'e saldırı düzenledi.

İsrail ordu radyosunun haberinde, 8 Ekim'de Hizbullah ile çatışmaların başlamasından bu yana ilk kez Tel Aviv bölgesinin Lübnan'dan füze saldırılarına maruz kaldığı belirtildi.

Lübnan Hizbullah'ı da yaptığı açıklamada, İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'ın Tel Aviv yakınlarındaki casusluk teşkilatı merkezini hedef alan bir roket fırlattığını duyurdu.

Hizbullah, Mossad'ı, liderlerine suikast düzenlemek ve üyelerinin kullandığı iletişim cihazlarını havaya uçurmakla suçluyor.

İsrail'in Lübnan saldırıları 23 Eylül'den beri sürüyor

İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail’in pazartesi günü itibarıyla ülkeye yönelik artan hava saldırılarında ölenlerin sayısı 568’e çıktı. Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.

Göç dalgası devam eden Lübnan açıkladı: 5 aylık ilaç stoğumuz kaldı

Lübnan İlaç İthalatçıları ve Ecza Depoları Sendikası Başkanı Joseph Garib, ülkede 5 aylık ilaç stoklarının olduğunu söyledi. Şu anda Lübnan’da savaş durumu olduğu halde henüz vatandaşların ilaç talebinde olağanüstü bir durum görülmediğini vurgulayan Garib, Lübnan’da ilaç tedarik zincirinde şu ana kadar herhangi bir kısıtlama olmadığını aktardı.

Lübnan İlaç İthalatçıları ve Ecza Depoları Sendikası Başkanı Joseph Garib, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların şu anda eczanelerde ilaçlara ulaşabildiğini ve ülkede 5 aylık stoklarının kaldığını belirtti.

Lübnan limanlarına yönelik herhangi bir abluka olmadığı ve ilaç şirketlerinin de stoklarını doldurmak için tedariklerini sürdürdüklerini anlatan Garib, İlaç İthalatçıları ve Ecza Depoları Sendikası olarak 2023 yılının sonu itibarıyla olağanüstü bir duruma karşı temel tıbbi malzeme ve temel ilaçlar konusunda hazırlıklar yapıldığını kaydetti. Garib, savaş yaralılarının tedavisinde kullanılan ilaç stoklarının da 4 ay yetebileceğini ifade etti.

Kaynak : istanbulgercegi.com-Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları