loading
close
SON DAKİKALAR

Mansur Yavaş SGK ve vergi borcu iddialarına yönelik açıklama yaptı; Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 40 BİN emekliye sizin yaptığınız zam kadar para ödüyoruz!

Mansur Yavaş SGK ve vergi borcu iddialarına yönelik açıklama yaptı; Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 40 BİN emekliye sizin yaptığınız zam kadar para ödüyoruz!
Tarih: 29.07.2024 - 11:14
Kategori: Yerel

ABB Mansur Yavaş, SGK ve vergi borcu hakkında açıklamada; "Biz bu kaynakları; sosyal desteklerde, pandemi döneminde, 6 Şubat Depremlerinden sonra ve EYT’den emekli olanların kıdem tazminatını ödemek için kullandık."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ortaya atılan SGK ve vergi borcu iddialarına yönelik gerçekleri kamuoyuyla paylaştı:

"ABB’nin 2019’da 16.900.067 TL borcu vardı şuanda 0, EGO’nun 5.180.278 TL borcu vardı şuanda 0, ASKİ’nin 3.505.148 TL borcu vardı tabii bunlar 2019 rakamları şuanda 0.

Belediyemizin gelirleri nereden nereye gelmiş bunu da göstermek istiyorum.

Daha önce vatandaşa pahalı hizmet ettikleri için, Belediyemizin gelirleri 2010 yılında 2,20 milyar idi 1,147 ile 31.12 tarihi itibarıyla kapattı.
 
Şirketler biz devraldığımızda 81 Milyon Dolar borcu vardı şuandaki borcumuz 174 Milyon Dolar sanki biz hiç para ödemedik gibi ifade ediyorlar. 2019-2024 arasında da bu ödediğimiz paraların dışında 4 milyar 333 bin 892 lira SSK prim ödemesi Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır.

Ülke ekonomisinin durumu ortada, pandemide AŞTİ çalışmadı, EGO gelir elde edemedi, ücretsiz taşımalar arttı, toplu taşıma ve su fiyatları olabilecek en aşağı seviyede tutuldu. Aslında düşünseler, biz kendilerine yardımcı oluyoruz. Ancak biz bunu siyaset malzemesi yapmadık. ‘Vatandaş ulaşımını ucuza karşılasın, biz sübvanse ederiz’ dedik. Zaten bütün dünyada bu durum böyle… Peki biz bunları hangi kaynakla yapacaktık.

Bunun da sebebini söylüyoruz, niye geciktiriyoruz. Biz bu kaynakları; sosyal desteklerde, pandemi döneminde, 6 Şubat Depremlerinden sonra ve EYT’den emekli olanların kıdem tazminatını ödemek için kullandık. Kredi çekmek istedik, mecliste izin vermediler.

Emekliler evden çıkamıyor sayın bakan! Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 40BİN emekliye sizin yaptığınız zam kadar para ödüyoruz. Önümüzdeki seçimi kaybedeceğinizi biliyorsunuz. İlk seçimde göreceksiniz, bunun cevabını sandıkta alacaksınız.

Biz EGO’dan bugüne kadar 730 Milyon Dolar sübvanse ettik. Halk Otobüsü ve Dolmuşçu Esnafına da 23 Milyon Dolar gelir desteği sağladık. Bunu sosyal belediyecilik ilkesi gereği yapıyoruz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO, ASKİ iflas ettirilmek için 5 yıldır her şey denendi. Birazdan size bunları, neler yaptıklarını tek tek anlatacağım. Her yolu denediler ama başaramadılar. Başaramadıkları gibi insan öncelikli yönetim tarzımızı benimseyen Ankaralılar, bize engel olmak isteyenlerin suratına yüzde 60 gibi bir oyu adeta çarparak ders verdi. Ancak anlıyoruz ki ders alınmamış. Yine belediyelerin üzerinden yüklenmeyi sürdürüyorlar.

Algı operasyonları ve engellemeleriniz gerçekleri değiştirmez. Türk Halkı başta olmak üzere tüm dünya gerçeği görüyor, kabul ediyor.
 
Bu işin siyasi olduğu o kadar belli ki, basın toplantısı yapacağız denilince SGK herkese mesaj attı. Sayın Bakan kaç kere televizyona çıktı, hiç mesaj attığını gördünüz mü? Amaç suçu CHP'li belediyelerin üzerine atmak.
 
Öncelikli olarak tekrar vurgulamak isterim ki, biz şeffaf yönetim anlayışımız gereği her zaman faaliyet raporlarımızdan mali durum raporlarımıza kadar her şeyi isteyen herkesin ulaşabileceği bir şekilde yayınladık. Biz, mali dururumuzu, tablolarımızı zaten Sayın Bakan açıklama yapmadan önce de paylaşıyorduk.
Kitapçıklardaki tabloya baktığınızda da göreceksiniz, belediyenin eski dönemden kalan borcunun 1,7 milyar dolar azalmış. İştiraklerin borcu ise sadece 84 milyon dolar artmış. Biz bunları kamuoyuyla zaten paylaştık, yeni bir şey değil.
 
Bu sene de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, Fitch Ratings tarafından AAA notu ile Türkiye’nin en yüksek uluslararası kredi derecelendirmesine sahip belediye seçildik.
 
Fitch tarafından AAA olarak açıklanan kredi puanımız ülke notundan daha yüksek not verilemediği için BB- olarak tanımlanmıştır.

Bu başarı, kamuoyu önünde açık ve şeffaf yönettiğimiz mali disiplin ve sürdürülebilirlik çabalarımızın bir göstergesidir.

Malesef bu iktidar alacağına şahin, vereceğine karga. Çevre Bakanlığı'ndan alacağımız var. Ödemiyorlar arkadaşlar. Çalışma Bakanına söylüyorum. Rakam 1 milyar 325 milyon lira. Takas yapalım. alacağınızın 4'te 1'ini hemen almış oluyorsunuz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları